Matthieu Blazy, Bottega Veneta'nın Kreatif Direktörü Oldu

Bottega Veneta, markanın yeni kreatif direktörü olarak Matthieu Blazy’nin atandığını duyurdu.

Giriş Tarihi: 16.11.2021 15:06

1984 yılında Paris'te doğan Matthieu Blazy, Brüksel'deki La Cambre'den mezun oldu. Moda kariyerine Raf Simons erkek tasarımcısı olarak başlayan Matthieu Blazy, ardından Maison Martin Margiela bünyesine katılarak "Artisanal" serisini ve kadın RTW showlarının tasarladı. 2014 yılında Celine'in kıdemli tasarımcısı oldu, 2016-2019 yılları arası Calvin Klein'da Raf Simons ile çalıştı. 2020 yılında Bottega Veneta RTW tasarım direktörü olarak atandı. Fransız ve Belçika vatandaşı olan Matthieu Blazy, Antwerp ve Milano'da yaşıyor.

Bottega Veneta Ceo'su Leo Rongore konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi: "Matthieu Blazy, lüks moda evimizin yaratıcı yönetimini ona emanet etmekten gurur ve heyecan duyduğum olağanüstü yetenekli bir isim. Bottega Veneta, her zaman özel işçilik ve özgün yaratıcılıkla eş tutulmuştur. Matthieu'nun kreatif direktör olarak atanması markamızın modernlik düzeyini daha da arttıracak ve Bottega Veneta'nın özündeki değerleri koruyarak büyümemizi hızlandıracak".

Kering Yönetim Kurulu Başkanı ve Ceo'su François-Henri Pinault ise, "Matthieu Blazy'nin deneyim zenginliğinin ve geniş kültürel geçmişinin yaratıcılığıyla birleşerek Bottega Veneta mirasını başarılı bir şekilde taşıyacağına eminim" dedi.

Matthieu Blazy, Bottega Veneta için ilk koleksiyonunu Şubat 2022'de sunacak.

BİZE ULAŞIN