Daniel Lee, Bottega Veneta'dan Ayrılıyor

Bottega Veneta'da Daniel Lee döneminin sonu geldi.

Giriş Tarihi: 11.11.2021 16:57

Daniel Lee, son derece başarılı bir üç yılın ardından Bottega Veneta'daki yaratıcı yönetmenlik görevinden ayrılıyor. Marka tarafından kısa bir basın açıklamasıyla duyurulan haber, lüks İtalyan markasının Detroit'teki son şovunu sergilemesinden sadece haftalar sonra geldi.

Markanın ana şirketi Kering tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, ayrılışı tasarımcı ve İtalyan moda evi arasında "ortak bir karar" oldu.

İngiliz tasarımcı, Temmuz 2018'de Bottega Veneta'ya yaratıcı yönetmen olarak atandı ve markayı abartısız, inkar edilemez derecede havalı/lüks kategorisine taşıdı. Business of Fashion'a göre, 2019'da satışlar yüzde 2,2 artarak yaklaşık 1,4 milyar dolara yükseldi ve hatta 2020'de pandeminin yüksekliği ve birden fazla sokağa çıkma yasağı boyunca büyümeye devam etmeyi başardı.

Lee yaptığı açıklamada "Bottega Veneta'da geçirdiğim zaman inanılmaz bir deneyim oldu. Olağanüstü ve yetenekli bir ekiple çalıştığım için ve vizyonumuzun bir parçası olan herkese sonsuza dek minnettarım. Desteği ve Bottega Veneta'nın hikayesinin bir parçası olma fırsatı için Francois-Henri Pinault'a teşekkür ederim." dedi.

Bottega Veneta'daki görevinden önce Lee, Céline'de ve Donna Karan'da Phoebe Philo altında çalıştı. Ancak Bottega'da geçirdiği süre boyunca kariyeri gerçekten atağa kalktı. Lee, 2019 İngiliz Moda Ödülleri'nde Yılın Tasarımcısı ve Yılın Markası dahil olmak üzere dört ödül aldı.

Lee, 17 yıl boyunca Bottega'yı yöneten Tomas Maier'in yerine 2018 yılında geldi. Marka, deri ürünleri pazarında etkileyici bir mirasa ve güçlü satışlara sahip saygın bir İtalyan moda evi olarak sağlam bir konumdayken, Lee onu modanın ön saflarında yer alan bir 'It Girl' etiketine dönüştürdü.

Bottega Veneta'nın gösterisi takvimde en çok beklenenlerden biri oldu, Lee'nin tasarımlarından birkaçı kült benzeri bir statü geliştirdi (keseli çanta, yastıklı sandaletler) ve 'New Bottega' başlıklı bu yeni görünüme adanmış bir Instagram hesabını takip eden bir sürü hayran (874.000'den fazla) var.

Kering'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su François-Henri Pinault yaptığı açıklamada, "Tutkusunu ve enerjisini Bottega Veneta'ya getirdiği için Daniel'e çok minnettarım. Eşsiz vizyonu, moda evinin mirasını günümüze uygun hale getirdi ve onu moda sahnesinin merkezine geri yerleştirdi." dedi.

BİZE ULAŞIN