Günün her vakti için uygun bir kombin

Eleventy’nin kurucularından olan ve markanın erkek giyim kreatif direktörlüğünü üstlenen Marco Baldassari İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunu anlatıyor.

Giriş Tarihi: 27.03.2020 14:44

Röportaj Özge Dinç

Eleventy'nin yeni sezon teması, renk paleti ve bu koleksiyonda gördüğümüz tasarım detaylarını sizden dinlemek isteriz?
Koleksiyondaki temaları şöyle ayırdık: Mavi Miras, Terzi Dikimi Sokak Giyimi, Centilmenlerin Spor Şık Seçimleri, Şehirli Erkeğin Kamuflaj Kombinleri ve Gerekli Parçalar.

Mavi Miras'ta jean'in estetiğini ve sürdürülebilir karakterini, denim'in saflığını ve bütünlüğünü görüyoruz. İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunun bu bölümü sadece bir kapsül koleksiyon değil, aynı zamanda markanın değerleriyle uyumlu olarak tasarlanmış bir ürün yelpazesi. Başlangıç noktamız, 19. yüzyılda doğan ve Kraliçe Victoria döneminden günümüze pek çok biçimde, dünyadaki birçok kültürde görülen bir kıyafet türü olmasıydı.

1970'ler hissi veren hafif kırmızımsı denim, 20. yüzyıl gençlik hareketinin siyah jean'leri, 60'lı yılların başından özel bir patiska efekti ve denimin altın çağı olan 50'lere götüren kumaşlarla koleksiyonumuz oldukça zengin. Terzi Dikimi Sokak Giyimi serisinde uzman terzilerin her biri için 8-10 saat harcadığı içi yumuşak, vatkasız, el yapımı dikişli ceketler; Centilmenlerin Spor Şık Seçimleri'nde uzak ve egzotik ülkelere yapılan, Savana'daki çadırlarla karakterize, duyusal seyahatlerden ilham alan ve hem egzersiz yaparken hem de resmi davetlerde giyilebilecek doğal malzemeli tasarımlar; Şehirli Erkeğin Kamuflaj Kombinleri'nde kamuflaj desenli kepler, çantalar ve kargo pantolonlar; Gerekli Parçalar'da ise yine doğal ve dönüştürülebilir malzemelerle hazırlanmış şapkalar, çantalar, sırt çantaları ve köklü el yapımı gözlük ustalarından Mazzucchelli'nin teknik ustalığıyla hayata geçirilen, Murano camından çerçeveyle aynı renk tonunda üretilmiş güneş gözlükleri var.

Koleksiyonun bütününü oluştururken başlıca ilham kaynağınız neydi?
Koleksiyonun başlangıç noktası, küresel sorunlarla gitgide kirlenen bir gezegen için duyulan endişeydi. Bu yüzden diktiğimiz her giyside kendi kendimize sorduk: "Bu kıyafetin çevresel etkisi nedir?", "Bu etkiyi nasıl sınırlayabilir ya da daha iyisi, nasıl bütünüyle ortadan kaldırabiliriz?" Sürdürülebilir çözümler ararken, her parçada inovasyon ile doğa arasında oluşan bir uyum keşfettik. Bunları, stil ve detayların vurgulandığı, zarafet ve rahatlığın birleştiği en üst seviyede zanaatkarlıkla zenginleştirdik. Sokak giyimi koleksiyonumuzdaki parçalar spor giyimin verdiği eşsiz rahatlığı özel yapım pahalı bir ceketin şıklığından ödün vermeden sunuyor.

Koleksiyondaki hangi parçayı asla es geçmemeliyiz?
Eleventy dolabından eksik olmayacak tek ana parça cekettir. Bir gömlek ve kravatla eşleştirildiğinde resmi bir ortama uyum sağlayabildiği gibi bir sweatshirt ve jean ile giyildiğinde daha rahat bir havayı da kaldırabilecek, birkaç tarzı birleştiren bir parçadır ceket.

Size göre 2020'nin trendi nedir?
Gündüzden geceye bir günün farklı zaman dilimlerine uygun gündelik kıyafetleri öne çıkaran bir trend görüyoruz 2020 yılında.

Sürdürülebilir moda hakkında ne düşünüyorsunuz?
Biz kıyafetlerin birer "yaşam alanı" olduğuna inanıyoruz; sürdürülebilir moda ile korunması ve devam ettirilmesi gereken bir alan bu. Çünkü insanlığın her zaman bir B planı olacak ama bir B gezegeni olmayacak.

Koleksiyondaki favori kombininiz hangisi?
İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunda en sevdiğim kombinlerden biri; renkli süet beyzbol ceketi içinde keten, yün ve ipek karışımı dökümlü bir takım elbise, onun içinde tişört ve onlara eşlik eden spor ayakkabı ile seyahat çantasından oluşuyor. Bu kombin, gezmeyi seven, rahat bir kombine ihtiyacı olan ama stilinden de ödün vermeyi düşünmeyen dinamik bir erkeğe ait.

BİZE ULAŞIN