Rolls-Royce ve Iris Van Herpen Haute Couture Phantom Syntopia için Birleşiyor

Rolls-Royce, Herpen'in heykelsi moda çizimlerini yansıtan eşsiz bir işbirliği ile Haute Couture Phantom Syntopia için güçlerini birleştiriyor.

Giriş Tarihi: 07.03.2023 11:06 Güncelleme Tarihi: 07.03.2023 11:07

Damla Yüce

İngiliz lüks otomobil üreticisi Rolls-Royce, yavaş yavaş işbirlikçi alana adım atıyor. Rolls-Royce şimdi de haute couture sanatından ilham alan özel bir Phantom için Hollandalı tasarımcı Iris Van Herpen ile güçlerini birleştiyor.

Phantom Syntopia adlı proje, van Herpen'in aynı adlı 2018 sonbahar haute couture koleksiyonundan ilham aldı ve pandeminin başlangıcından bu yana üzerinde çalışılıyor yani tamamlanması üç yıl sürdü.

İşbirliği ürünü Phantom Syntopia tamamen özel üretim bir araç ve şimdiye kadar üretilmiş teknik olarak en gelişmiş Rolls-Royce Phantom olarak sahne ışıkları altında gösteriş yapmaya hazır. Tasarım, en yeni inovasyon ve tasarım uygulamalarıyla, alışılmadık eşleştirmenin sınırları aştığını görüyor.

Iris Van Herpen'in heykelsi şaheserlerinden ilham alan dış kaplama, akışkanlığı ve hareketi yansıtan kıvrımlı bir "su örgüsü" baskısı ile holografik mor bir kaplama ile ışıldıyor.

Phantom'un standart ızgara ve aydınlatma mekanizmaları korunurken, üç boyutlu "su örgüsü" motifi iç kaportaya taşınıyor ve Rolls-Royce'un özel tasarım otomobillerini süsleyen yapay yıldızların yerini alıyor.

BİZE ULAŞIN