ESQ Hafta sonu takvimi

Hafta sonuna giden yolda son düzlüğe girmiş bulunuyoruz. Meşin yuvarlaktan beyaz perdeye doğru yol alacağımız bu günlerin ardından pazartesi sendromuna direnç göstereceğiz. Nasıl mı? Saatlerimizi ayarlayalım ve mesai bitiminde buluşalım…

Giriş Tarihi: 22.03.2018 12:36 Güncelleme Tarihi: 22.03.2018 12:42
Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr



Hazırlık maçı
23 Mart Cuma



2018 Dünya Kupası öncesinde milli takımlar hazırlık maçlarıyla tempo kazanıyor. Bu yaz izleyeceğimiz futbol şöleninden hemen önce favori takımımızı (malum Türk milli takımı şampiyonaya katılamıyor) seçmek için fazla vaktimiz kalmadı… Hazırlık maçı programında sizin için seçtiklerimizi aşağıda bulabilirsiniz. İyi olan kazansın!

Rusya - Brezilya
Türkiye – İrlanda
Almanya – İspanya
İtalya – Arjantin



Notre Dame de Paris
24 Mart Cumartesi / Zorlu PSM, Ana Sahne



Victor Hugo'nun en sevilen aşk hikâyesi olan Notre Dame'ın Kamburu'nu biliyorsunuz değil mi? Bu cumartesi eserin orijinal dili olan Fransızca sahnelenecek olan Notre Dame de Paris müzikaline davetlisiniz. İlk olarak 1998 yılında Paris'te sahnelendikten sonra 20 ülkede 4500'den fazla kez seyircisiyle buluştu.



Kilimanjaro



Bu hafta sonu için çok dikkat çeken Klimanjaro'dan rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Sadece yemek yemeyecek ev yapımı orijinal lezzetlere de doyacaksınız. Lezzetle geçen bir hafta sonundan daha güzel ne olabilir?

"Kilimanjaro, ağırlıklı olarak 'beyaz yakalılar'ın iş çıkışı uğrak yerlerinden. Hal böyle olunca bar bölümü de oldukça renkli ve zengin bir menü sunuyor. 'Nohut Kıtırı', 'Zeytin' ve 'Baharatlı Kuruyemiş' gibi bar atıştırmalıkları eşliğinde mekânın imza kokteyllerini yudumlamak mümkün."

İnceleme için görsele tıklayınız!




Kaybedenler Kulübü Yolda
25 Mart Pazar



Kent Radyo'nun en sevilen isimleri Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk motosikletleriyle birlikte tatil yaptıkları Olympos'tan yola çıkıyor… Yolun bize neler göstereceğini beyaz perdede göreceğiz. İlk filmi olan Kaybedenler Kulübü, 2011 yılında kendine has hayran kitlesi oluşturarak büyük sükse yapmıştı. Aradan geçen yıllarda film, Türk sinema seyircisi tarafından özel bir yere sahip oldu ve ikincisi de büyük bir merakla beklendi. Şimdi ise Kaybedenler Kulübü Yolda ile yeniden sinema salonlarında buluşuyoruz. "Merhaba sayın dinleyen sizinle daha önce film izlemiş miydik?"

Bir hikâye anlatıcısının kaybedecek neyi olabilir ki? Filmin başrollerinden Nejat İşler röportajını, Esquire Türkiye Mart sayısında bulabilirsiniz.
Görsele Tıklayınız!




Zamanın Kısa Tarihi – Stephen Hawking



İlk basımı 1988 yılında yapılan fakat aradan geçen yıllarda başyapıt olarak nitelendirilen bir kitap… Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Stephen Hawking'in anısına bu hafta sonunu evrenin gizemleri hakkında yeni şeyler öğrenerek geçiriyoruz. Kitabın ve yazarın ismi yan yana geldiğinde göz korkutmuş olabilir fakat akıcı anlatımı ve örnekleriyle ufkunuzu açacak olan eseri tavsiye listemize ekliyoruz. Unutmadan, kitabın baskı tarihine dikkat etmenizi öneririz. Çünkü güncellenmiş ve yeni önsözü ile birlikte kütüphanenize değer katacak.

BİZE ULAŞIN