İkon Olma Kılavuzu: Brad Pitt

Dövüş kulübünün daimi üyesi, hayatı tersten yaşayan adam veya Mr. Smith… Karşınızda Brad Pitt!

Giriş Tarihi: 19.03.2018 15:31 Güncelleme Tarihi: 19.03.2018 16:54

Yazı: Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr


Merhaba, Esquire İkon Olma Kılavuzu'na hoş geldiniz… Kılavuzun ilk kuralı 'İkon Olma' meselesinden söz etmemektir. İkinci ve son kural, eğer bu kılavuzda ilk satırlarınızı okuduysanız paylaşmak zorundasınız…

İkon olma meselesine başlarken Brad Pitt'in canlandırdığı kült karakter Tyler Durden'dan ilham aldık. Hafızalara kazınan karakter ile şöhret basamaklarını daha hızlı çıkarken zaten sahip olduğu haklı şöhrete de renk katmış oldu. Tam adı William Bradley Pitt, 1963 doğumlu Amerikalı aktör ve yeteneği, star ışığı ve stiliyle ilk ikonumuz. Gazetecilik eğitimini aktörlük hayalleri için yarıda bırakmış ve gerek oyunculuğuyla gerek ise aşk hayatıyla her zaman gündemde olan birinden bahsediyoruz. Missouri Üniversitesi'ni bıraktıktan sonra Hollywood'a giderek hayallerinin arkasından koşarken, 1989 yılında "Cutting Class" adlı bir yapımda rol alarak yükselişi ivme kazanmaya başladı. Thelma ve Louise isimli dram/suç filminde alacağı 15 dakikalık rol sayesinde "Dünyanın En Seksi Adamı" seçilecek ve hayatı değişecekti… Tanıştığımıza memnun olduk!



Oyunculuğunun yanı sıra aşk hayatıyla da gündemin vazgeçilmezi olmayı başaran aktör, pembe dizi kıvamında günleri artık geride bıraktı. Juliette Lewis ve Gwyneth Paltrow ile nişandan öteye geçememiş ama Jennifer Aniston ile evlenerek mutlu bir aşka yelken açmıştı. Mr. & Mrs. Smith filminin setinde Angelina Jolie ile tanışana kadar tabii… Aniston ile evliliğini bitirdikten sonra ilişkisini sürdürdüğü Jolie ile evlenen Brad, altı çocuklu bir aile babası olarak bu kez de tüm sevenlerinin gönlünde taht kurdu. İyi aile babası karizması çeşitli söylentilerle çizilse de o hala zirvedeydi. Şimdilerde bekâr ve yeni bir aşk için 2019 yılını bekleyeceğini söylüyor, önümüzdeki yıl için bol şans diliyoruz!



Aşk hayatı ya da şöhrete kavuşma şeklini bir kenara bırakırsak onu bu sayfalara taşıyan asıl meselelere gelsek fena olmaz. Oyunculuğu ve stili hepimize ikon olma meselesi hakkında ipuçlarını veriyor. İlham veren stiliyle Brad Pitt, dünden bugüne fotoğraflarıyla "İkon Olma Kılavuzu" galerisinde… Son olarak, tüm filmlerinde gösterdiği oyunculuk performansının önünde saygı ile eğilirken Brad Pitt filmografisinden izlenecekler listenize eklemek üzere 10 filmi sizin için seçtik!

Filmler
Seven (1994)
12 Monkeys (1995)
Mr. & Mrs. Smith (2005)
Ocean's 13 (2007)
The Curious Case of Benjamin Button (2008)
Inglorious Basterds (2009)
Tree of Life (2011)
Moneyball (2011)
World War Z (2013)
Allied (2016)

Bonus: Fight Club (1999)

BİZE ULAŞIN