ESQ Hafta sonu takvimi

Tebrikler, bütün bir hafta çalıştınız ve sonunda haftanın en güzel vaktine ulaşmış bulunuyorsunuz. Geçtiğimiz günlerin stresini ve yorgunluğunu atacağınız hafta sonu programınızı planlarken yardımcı olmak için buradayız. Hazırsanız, başlıyoruz…

Giriş Tarihi: 16.03.2018 15:49 Güncelleme Tarihi: 16.03.2018 16:31

Yazı: Baran ALIŞKAN
esquire.com.tr

Fransız Rüzgarı
17 Mart 2018 - Cumartesi


"Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın başkemancısı ve uluslararası arenada verdiği konserlerle ülkemizin önde gelen sanatçılarından biri olan Pelin Halkacı Akın ile British Council ödüllü ve BBC solistleri sanatçısı olan İris Şentürker, Lila Müzik etiketi ile piyasaya çıkan 'Yüzyıl Dönümüne Yolculuk' adlı CD'lerinden seçilmiş eserlerin de yer alacağı bir program ile Pera Palace dinleyicisi ile buluşacak. 'Fransız Rüzgarı' başlıklı bu konser, 19. yüzyılı 20. yüzyılda bağlayan "La Belle Epoque" dönemi Fransız bestecilerinin eserleri ile Romantizm akımının en güzel yapıtlarını buluşturarak dinleyiciyi müzikli bir içsel yolculuğa çıkaracak."



FenerbahçeGalatasaray futbol maçı
17 Mart 2018 – Cumartesi


"Kıtalararası derbi" olarak da bilinen İstanbul derbisi, dünya futbolunun da en çok takip ettiği ve merak ettiği spor olaylarından biri. Kadıköy'deki Fenerbahçe Ülker Stadyumu'nda gerçekleşecek maçta klasik çubuklusuyla Fenerbahçe'yi, klasik parçalı formasıyla da Galatasaray'ı izleyeceğiz. Bu hafta sonu futbola doyuyoruz.



Amazon Kindle Oasis


Dijitalleşme dalga dalga kitap okuma alışkanlıklarımızı da ele geçiriyor. Hâlâ kitap kokusunu bir (neredeyse) tablete değişmeyenlerdenseniz sizinle sıradaki maddede buluşalım… Amazon'un Kindle Oasis'i kağıt hissi vererek okumayı kolaylaştırıyor ve gözü yormuyor. Unutmadan güç problemini yedek pil olarak da kullanılan kılıfıyla çözebilir ve okumanızın bölünmesini engelleyebilirsiniz. Hava şartlarına göre istediğiniz bir yerde yeni e-kitabınızı okurken bize teşekkür etmeyi unutmayın.

Mürver Restaurant


Haftasonu demek yeni lezzetler keşfetmek demektir. Değilse bile aklınıza bu fikrin girdiği andan itibaren alıştığınız lezzetlerin dışına çıkmak isteyeceksiniz. Tam bu noktada siz bir önerimiz var…

"Bir süredir namı dilden dile yayılan ve insanda gerçekten merak duygusu uyandıran Mürver Restaurant'a artık gitmemek, menüyü şöyle bir karıştırıp tadına bakmamak olmazdı. Ne de olsa, hem yaz aylarında yeniden gündeme gelen ve popüler eğlence anlayışının merkezlerinden biri olmaya devam eden Karaköy'de konumlanıyordu. Üstelik; Akfen GYO'nun yatırımcılığını üstlendiği, Accor Hotels'in işlettiği restoranın kurucu ortaklarından biri Mehmet Gürs'tü ve aynı zamanda mutfağına danışmanlık da yapıyordu. Özetle; modernleştirilmiş bir Anadolu ve Türk mutfağı örnekleriyle yine karşı karşıyaydık."

İnceleme için görsele tıklayınız!



The Crown


Kraliçe II.Elizabeth'in taht macerasını, dönemin siyasi rekabetlerini ve aşk hayatını konu edinen dizi, son dönemin en popüler yapımlarından biri olarak göze çarpıyor. The Crown senaryosu Peter Morgan tarafından yazılmış İngiltere-ABD ortak yapımı bir dönem dizisi. Dizinin her sezonu 10 yıllık periyodları işleyecek şekilde planlanmış ve Elizabeth'in ilk tahta çıktığı dönem ile birlikte yolu bizimle kesişiyor. Dizinin şu ana kadar 2 sezonu yayınlandığı için hafta sonu planlarınıza rahatlıkla dâhil edebilirsiniz. Bir çırpıda kraliyet entrikalarına giriyoruz.

BİZE ULAŞIN