Kahverengi yosunun sırlarını açığa çıkardılar

Son 20 yıldır bilim adamları ascophyllum nodosum'u (Kahverengi yosun) doğru hasat edip, insan vücudu için yararlı hale getirmeye çalışıyorlardı. İşin zor olan kısmı kahverengi yosunun doğallığını bozmadan besleyici içeriğini eksiksiz aktarabilmekti. Nihayet başardılar.

Giriş Tarihi: 09.08.2016 10:34 Güncelleme Tarihi: 09.08.2016 10:43

Ana etken maddesi ascophyllum nodosum yani kahverengi su yosunu olan Vervella, dünyanın en temiz ve berrak sularından özel bir teknik ile hasat ediliyor. İnsan vücudunun ihtiyacı olan eksikleri doğal yollar ile gidermeye yardımcı olan Vervella, vücuttaki enerji seviyesini daha verimli hale getiriyor.

Ascophyllum nodosum, uzun süredir biliniyor ama insanlara yararlı hale getirmekte bazı sorunlarla karşılaşılıyordu. Sorun, bu mucizevi yosunu vücudumuz tarafından kullanılabilir hale getirecek enzimlere sahip olamayışımızdı. Slovenyalı mikrobiyolog Goran Dordic, bu sorunu aşmayı başardı ve patentini aldı.

"Aslında Diyet" kitabı yazarı, kimya mühendisi, uluslararası sporcu beslenme uzmanı, gıda kimyası ve takviye edici gıdalar üzerine uluslararası çalışmalar sahibi Sencer Bulut tarafından kahverengi su yosunundan geliştirilen Vervella, Türkiye'de üretilip dünyaya ihraç edilecek.

İskoçya ve Norveç sahillerinde bolca bulunan ve Latince adı 'Ascophyllum Nodosum' olan 'kahverengi yosundan' tamamen organik ve helal sertifikalı olarak üretilen Vervella'nın patenti Slovenyalı mikrobiyolog Goran Dordic'e ait. Sencer Bulut, ürünün Türkiye'de üretiliş öyküsünü şöyle anlatıyor:

"Sayın Goran Dordic ile karşılaşınca, sağlıklı gıda takviye ürünlerine ilgim daha da arttı. Kendisi, Vervella'nın formülü için 18 senelik bir çalışma yapmış ve ortaya insan sağlığı için çok faydalı bir ürün çıkmış. Çalışmayı tüm detaylarıyla inceleyince bunu bir Türk markası yapıp bütün dünyaya satmaya karar verdim."

Peki Vervella vücudumuzda nasıl sağlık yaratıyor?

Kahverengi su yosunu, sindirim sistemindeki yararlı bakterilerin büyüme ve çoğalmalarına yardımcı olan bir prebiyotik. Probiyotiklerle prebiyotikler sıklıkla birbirine karıştırılıyor. Aslında ikisi farklı şeyler. Canlı organizmalar olan probiyotiklerin aksine, prebiyotikler gıdanın, insanlar tarafından sindirilmeyen bileşenleri. Bu bileşenler temelde bağırsaklarınızda bulunan yararlı bakterileri besliyorlar. Yani prebiyotikler olmadan probiyotikler görevlerini doğru yapamıyorlar.

Bir prebiyotik olan "kahverengi su yosunu", damar tıkanıklığının azaltılmasına yardımcı oluyor; bağışıklık sistemini güçlendiriyor: Beyaz kan hücreleri ve katil T hücreleri sayısını arttırmaya ve bu sayede bağışıklık sisteminizin daha güçlü olmasına destek oluyor.

Hassas Barsak Sendromu tedavisi için kullanılabilen prebiyotiklerin, kemik erimesi ve diyabet tedavisinde de destek olabilecekleri kanıtlanmış.

Tabii en önemli etkisi, bağırsak floranızın düzenlenmesine ve doğru çalışmasına yardımcı olması. Modern hekimliğin atası Hipokrat'ın, 'tüm hastalıklar bağırsakta başlar' sözünü unutmayalım... Ayrıca, bağışıklık sisteminiz de büyük ölçüde bağırsak floranızın performansına bağlı.

Vervella kullanıclarının "deneyimleri" de ürünün vadettiği sağlık umudunu pekiştiriyor. Örneğin bir Vervella kullanıcısı, "Düzenli olarak 4 aydır kullanıyorum. Yaşam kalitemde ve enerjimde hissedilebilir ve gözle görülür değişiklikler oldu. Yaşam enerjim arttı sabahları çok kolay kalkabiliyorum. Arkadaşlarım bile gün içinde karşılaştığımızda bu enerjiyi nerden bulduğumu soruyorlar. Kendimi çok iyi ve kuvvetli hissediyorum" diyor.

Türkiye'deki bir büyük otomobil şirketinin yöneticisi olan, 40+fit kitabının ve aylık MensFitness dergisinin yazarı bir kullanıcı ise şu yorumu yapıyor:

"Yoğun iş temposunun sağlık ve spor odaklı yaşayan kişiler için beraberinde getirdiği anahtar sorunlardan biri doğru zamanda doğru besinleri tüketebilmek. Bunun yanında sabah erken başlayan yoğun iş temposu ve belki aynı gün içinde değil iki farklı şehir iki farklı kıtada geçen zaman. Yoğun çalışma tempom içinde Vervella benim için çok değerli olan vücudumu mümkün olduğunca alkali tutma ve beraberinde güçlü bağışıklık sistemine sahip olma yolunda hissedilir derecede yararlandığım doğal bir ürün. Vervella sayesinde daha enerjik oldum, herşeyden önemlisi çok daha hızlı düşünebiliyor; analiz edebiliyor ve karar verebiliyorum. Sabahın erken saatlerinde güne dinamik şekilde başlamama imkan vermesi dolayısıyla Vervella'yı güvenle ve iç huzurayla kullanıyor ve tüm sevdiklerime tavsiye ediyorum. İyi ki varsınız Vervella ailesi... Böyle güvenli ve doğal bir ürünü bizlere sunduğunuz için çok teşekkürler."

Vervella hakkında çok daha detaylı bilgiyi https://vervella.com/ adresinde bulabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN