Barfiks çekerken bunlara dikkat!

Kas kuvvetini artırmak ve geliştirmek için uygun olan barfiks hareketini spora yeni başlayanlar etkili bir şekilde gerçekleştiremeyebilir. Sakatlanmamak için barfiks çekerken bu noktalara dikkat edin...

Giriş Tarihi: 06.10.2016 17:06 Güncelleme Tarihi: 06.10.2016 17:20


Bir vücut geliştirme hareketi olarak bilinen barfiks aslında bir artistik jimnastik hareketidir. Bir çubuğa asılarak çeneyi çubuk hizasına gelene kadar yukarı çekme ve indirme hareketi olarak bilinen barfiks, vücut ağırlığının hemen hepsini taşıdığı için zor bir harekettir. Kas kuvvetini artırmak ve geliştirmek için uygun olan barfiks hareketini spora yeni başlayanlar etkili bir şekilde gerçekleştiremeyebilir. Öncelikle vücut ağırlığını kaldırabilecek düzeye gelmek daha sonrasında barfiks hareketlerini denemek daha mantıklı olacaktır


BARFİKS ÇEKERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER


- Barifks çekmek için bir bara kontrollü bir şekilde tutunun. Çeneniz bar hizasına gelinceye kadar vücudunuzu kollarınızdan güç alarak yukarı doğru çekin. Barfiks hareketi ile birlikte sırt kaslarının yanında ön kol kasları da efektif bir şekilde çalışır. Bunun yanında kanat, alt omuz ve alt trapez gibi kaslar da barfiks hareketi ile gelişim sağlar.


- Barfiks hareketini tam olarak yapabilmek için doğru bir pozisyon almak ve hareket süresince bu pozisyonu korumak önemlidir. Barifks yaparken çeneyi bara kadar çekmeniz önerilir. Aksi halde hareketi tam yapmamış olursunuz. Aynı şekilde vücudu kontrollü ve yavaş bir şekilde aşağı doğru indirdiğinizden de emin olun.


- Barfiks çekerken vücudu sağa veya sola doğru sallamak sakatlanmalara ve istenmeyen durumlara yol açabilir. Hareketi kolaylaştırmak için çeşitli hilelere başvurmak da hareketin etkili yapılmasını engeller. Barfiks çekerken hızlı hareketlerden kaçınmalı, bunun yerine hareketi yavaş ve kasların gerilmesini hissederek yapmak hareketin hakkını da vermenizi sağlar.

BİZE ULAŞIN