“Göğüslerini bandajlayan erkekler var”

Jinekomasti meme dokusunda aşırı büyüme ya da asimetrik meme dolgunluğuna sahip erkeklerde görülen bir anomali. Sadece kilolu erkeklerde değil, kilo sorunu olmayan pek çok erkekte de görülen jinekomasti, erkeğin estetik olarak farklılaşmasına, özgüven kaybına ve psikolojik sorunlar yaşayarak sosyal yaşantısının bozulmasına sebep oluyor.

Giriş Tarihi: 04.04.2016 11:55 Güncelleme Tarihi: 04.04.2016 11:57

Op. Dr. Bülent Cihantimur, jinekomasti hakkında açıklamalarda bulunarak göğüslerini bandajlayan erkeklerin olduğundan bahsetti ve ekledi: " Göğüslerinde büyüme olan erkekler kıyafetlerinin altından beliren göğüslerini bu şekilde kamufle etmeye çabalıyorlar. Oysaki çözüm çok basit! Bu tarz aşırı derecede gelişmiş ve genişlemiş meme dokusuna sahip olan erkeklere, kliniklerimizde jinekomasti operasyonu yaparak memelerin cerrahi olarak düzeltilmesini sağlıyoruz" dedi. Jinekomasti ameliyatlarının oldukça kolay işlemler olduğunun altını çizen Cihantimur: " Eskiden yağ dokularının kesilmesi suretiyle yapılan jinekomasti ameliyatlarını artık çok daha kolayca liposculpture metodu kullanılarak da yapılabiliyoruz" diyerek erkeklerde görülen meme büyüklüğü sorununu pratik bir şekilde ortadan kaldırdıklarını anlattı.


Kesisiz Jinekomasti konforu

Erkeklerdeki meme büyümesinin son zamanlarda çok daha fazla görüldüğünü ve bunun sağlıksız, katkı maddeleriyle dolu beslenme alışkanlığına bağlı olarak geliştiğini söyleyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, spor ya da bölgesel egzersizlerle dahi, bu yağlanmanın önüne geçilemediğini söyledi. Oluşan bu yağlanmayı kesisiz bir şekilde yok ettiklerini vurgulayan Cihantimur: "Jinekomasti operasyonları, kesi yapılmaksızın açılan noktasal bir delikten kanüller yardımıyla yağ dokusunun eritilip, dışarı alınmasıyla gerçekleşiyor. Eğer hastada yağ dışında kistik meme dokusu mevcutsa, bu sefer de yine minimal kesiyle bölgedeki fazlalığı alıyoruz. Hiç iz kalmayan ve oldukça kısa süren operasyon sonrası hemen ertesi gün günlük yaşantınıza dönebiliyorsunuz " dedi.

Ergenlik çağında da yapılabiliyor

Jinekomasti operasyonlarını özellikle ergenlik dönemindeki gençlerin de tercih ettiğini söyleyen Cihantimur: " Ergenlik çağını henüz tamamlamamış olan hastalarda bir kez daha işlemlerin gerçekleşme ihtimali vardır ama istenildiği zamanda yapılmasında sağlık açısından herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Gence yaşattığı psikolojik sorunlar ancak problem ortadan kaldırılarak çözümlenir. Oldukça iyi geri dönüşler aldığımız jinekomasti operasyonlarında İlk yaranın iyileşme süresi 1 hafta içinde gözlemleniyor. Ameliyattan 2-3 gün sonra şişlikler dağılır. Bu arada hasta normal yaşantısına geri dönüş yapabilir" dedi.

BİZE ULAŞIN