Konum bildirmenin en basit yolu: what3words

Artık konum bildirmek çok kolay! Dünya basınının gündeme taşıdığı "What3words" aplikasyonu ile adres sorunu tamamen ortadan kalkıyor.

Giriş Tarihi: 27.01.2016 15:16 Güncelleme Tarihi: 27.01.2016 15:21

Adres bazen hayatımızı kolaylaştıran, çoğu zamanda zorlaştıran bir kavram. Gelişmiş ülkelerde maliyetli, gelişmemiş ve çarpık kentleşmelerde ise yaşamı tehdit eden bir kavram. Şimdilerde ise navigasyon yardımıyla kullanılan yeni aplikasyon "what3words" ile 3 metre çapına kadar bulmak istediğimiz adresi bize 3 kelimeyle özetliyor."what3words" dünya genelinden 57 trilyon farklı adres barındırıyor.

"what3words" bize bir posta adresinden çok daha kesin olmayı, kolay kullanım ve paylaşımı vaadediyor. what3words, 3m x 3m'lik küresel bir şebekeyi temel alan, evrensel bir adresleme sistem. Dünyadaki 3mx3m boyutumdaki 57 trilyon karenin her birine 3 kelimelik sabit ve özgün bir adres atanmış. Coğrafi kodlayıcımız, coğrafi koordinatları bu 3 kelimelik adreslere, adresleri de coğrafi koordinatlara dönüştürüyor..

Dünya genelinde 4 milyar insan sokak ya da kapı numarası bulunmayan yerlerde ikamet ediyor. Bu açıdan haritalanamayan alanlarda yaşamak zorunda kalıyor. Sırf bu nedenle bir banka hesabı açamıyor, uluslararası posta servisinden yararlanamıyorlar. Her ülkede geçerli olan bu aplikasyon, farklı ülkelerde bile adres bulmamızı kolaylaştırıyor. Mesela hiç numarası olmayan ya da aynı numaraya sahip başka binaların da bulunduğu adresler için "what3words" aplikasyonu hayat kurtarıyor.

Çözüm bir algoritma olduğundan 10MB'tan daha az yer tutuyor ve hemen hemen bütün akıllı telefonlara kurulacak kadar küçük. Platform ve cihazların üzerinde çalışıyor. what3words, ürün ve hizmetlerini basit ve kesin adreslemeyle geliştirecek şirket ve bireyler için bir API üzerinden edinilecek bir eklenti.

What3Words Ceo'su Chris Sheldrick çalışmalarından şöyle bahsetti:

"Navigasyon koordinatları ile kapı numaralarını karıştırmak herkesin başına gelmiştir ya da en fenası bir pizza siparişi verdiğinizde elemanın başka adrese gitmesi… Yeteri kadar yakınsınızdır ama adrese ulaşamazsınız. Ya da bizim adresimiz Index, Ev, Raft, ki bu adres Londra'da ama Rafts yazdığınız anda sizi Batı Avustralya'ya götürecektir ve bu adrese pizzacı gitmez öyle değil mi?"

Ayrıntılı bilgi için http://what3words.com/tr/ web sitesini ziyaret ederek hemen indirin!

BİZE ULAŞIN