Hatıraları hapsetmek: Bir anı saklama sanatı

Gezip gördüğümüz yerlerde, yaşadığımız güzel anları unutmamak için çaba gösterirken belli nesnelere anlam yüklüyoruz. Bu bazen bir magnet bazen de bir anahtarlık olabiliyor. Basit bir hediyelik eşya deyip geçmeyin, fark ettik ki bu konu fazla hafife alınıyor.

Giriş Tarihi: 23.10.2018 15:09 Güncelleme Tarihi: 23.10.2018 16:19

Klişeler hayat kurtarır

Yağmurlu gri bir Londra sabahına uyandığınızda uçağa yetişmeden hemen önce küçük kırmızı bir telefon kulübesi alırken hayal ediyoruz sizi… Evet, klişeler hayat kurtarır, haklısınız. Asgari çabayla bile birilerini mutlu etmenin hafifliğini yakaladınız. Belki de Paris'ten dönerken bir Eyfel Kulesi anahtarlığı alırsınız? Klişelerden sıkılanlar için de birkaç önerimiz olacak elbette… San Fransisco'ya yolunuz düşerse eğer konserve sis alma şansını yakalayacaksınız. Golde Gate köprüsü ve sisli havasıyla meşhur bir şehir ancak bu kadar akıllıca pazarlanabilirdi. Yine de bunun iyi bir fikir olduğunu düşünüyorsanız anıları hapsetme konusunda ne kadar ciddi olduğunuzun kanıtı olarak kabul edilebilir. Klişelerden sıkılanlar ya da bu durumu ciddiye alanlar için 10 şehir 10 hediye seçtik. Elbette tek bir nesneyle özetlenemeyecek şehirlerden birer figür, hatıra seçerken ya daha orijinal bir şey varsa diye düşündük. Siz daha orijinal bir hediye bulursanız bize de gönderin.

2. Kanada
Akçaağaç şurubu

Kanada'nın simgesi akçaağaçtan elde edilen şurup o topraklarda genellikle pancake ile birlikte tüketiliyor. Hazır Kanada'ya kadar gitmişken akçaağaç şurubu tüketeceğinizi bildiğimiz için burada hiç denemeyenlere ve belki pancake ya da krep yaparsınız diye hazırlıklı olmanız için tavsiye ediyoruz. Şurup, akçaağaca çizik atılarak ya da özsuyunu biriktirdikten sonra kaynatılarak kıvama getiriliyor ve yemeye uygun hale geliyor.

BİZE ULAŞIN