10 Karaköy'de yeni dönem

Karaköy'ün son gözde mekanlarından 10 Karaköy, geçmişle geleceğin iç içe geçtiği dekorasyonuyla konuklarına güzel bir hafta sonu vadediyor. Mekanın yenilenen kış menüsü ise yolunuzu Karaköy'e düşürmek için güzel bir neden.

Giriş Tarihi: 20.01.2017 13:58 Güncelleme Tarihi: 20.01.2017 13:59

Yazı: Türkan DOĞAN

İstanbul'un birbirinden güzel tarihi yapılarının konuşlandığı Karaköy, Bankalar Caddesi'ndeki tarihi binalardan semte ayak bastığımızda bizi heybetiyle kucaklayan Karaköy Palace'a uzanan mimari yapılara ev sahipliği yapıyor. Son yıllarda hızlı bir değişim geçiren ve yeni bir ruh kazanan Karaköy'ün son gözde mekânlarından biri de, 10 Karaköy Otel. 19. yüzyılda inşa edilen eski Büyük Balıklı Han'da hizmet veren 10 Karaköy, geniş avlusu ve geçmişle geleceğin iç içe geçtiği dekorasyonuyla görür görmez seveceğiniz butik otellerden biri. Otelin genç şef İpek Mutlu ve ekibi ise bu otele yolunuzu daha fazla düşürmeniz için bir neden. Genç şefi n mevsimin özel malzemeleri ile hazırladığı yeni kış menüsünü denemek için en özel mekân ise otelin Haliç ve Sultanahmet manzaralı mekânı ON10 Terrace Bar.

Karaköy'ün ruhunu yansıtan dekorasyonu ve tarihi dokusuyla hizmet veren otel; şehirle iç içe; sanat, kültür, tarih ve lezzet dolu bir hafta sonu geçirmek mümkün. Kış menüsüyle yeni bir mutfak dönemine de başlayan 10 Karaköy'ün menüsünde ise 'Elmalı Kereviz Çorbası', 'Sakız Kabak Salatası', 'Zencefi lli Balkabak Püreli Dana Bonfile', 'Hamsi Krostini', 'Çıtır Mantı Üçlemesi', 'Pavlova' ve 'Balkabağı Cheesecake' gibi pek çok lezzet bulunuyor. 10 Karaköy'de öğle yemekleri için Brasserie Ten'i tercih edebileceğiniz gibi akşam yemekleri içinse Haliç ve Sultanahmet'in ışıkları eşliğinde ON10 Terrace Bar'da manzaranın tadı çıkarabilirsiniz.

Ayrıca geçtiğimiz sezondan beri 'Secret Dining 'En Route' etkinliğine de ev sahipliğe yapan 10 Karaköy'de, her Cumartesi bu özel etkinliğe katılmak mümkün. Prodüktörlüğünü Dilara Ekşioğlu'nun, sanat ve konsept tasarımını Duygu D. Öztürk'ün, yönetmenliğini ise İlker Savaşkurt'un yaptığı 'En Route' projesi, Türkiye'de bir ilk olma özelliğini taşıyormuş. 'Secret Dining' projelerinden ilki olan En Route, misafi rlerini 1893'un görkemli günlerine geri götüren bir Orient Express macerası… Tüm zamanların en efsanevi treni ile bu yolculuğa şahit olan yolcular, aldıkları bilet ile Romanya'dan trene binip birinci sınıf kompartımanında hazırlanan çok özel bir akşam yemeği eşliğinde son durak olan İstanbul Sirkeci Gar'ına seyahat ediyorlar.

7 Ocak itibari ile her Cumartesi akşamı gerçekleşen olan bu özel yolculukta, yolcular tarihin ünlü simaları ve gösteri esnasında ve sonrasında sürprizlerle karşılaşıyor. 10 Karaköy'de yapılan En Route etkinliğinde konuklar, cep telefonunu kapatmalarının ardından gar görevlileri tarafından yönlendiriliyor.

www.morganshotelgroup.com/originals/10-karakoy

BİZE ULAŞIN