Uyuyan Güzeller Uyanıyor: 2024 Met Gala’da Neler Olacak?

Moda endüstrisinin en önemli gecesi The Met Gala, 6 Mayıs Pazartesi gecesi gerçekleşmek için gün sayıyor.

Giriş Tarihi: 06.05.2024 10:36 Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 10:37

Yazı Ece Büyükçolpan

Moda endüstrisinin Oscar gecesine çok az kaldı. Her yıl mayıs ayının ilk pazartesi gecesi düzenlenen ve New York Metropolitan Sanat Müzesi Kostüm Enstitüsü yararına bağış toplamak adına yapılan ışıltılı gala, bu yıl 6 Mayıs Pazartesi gecesi New York Metropolitan Sanat Müzesi'nde gerçekleşecek.

2024 Met Gala Ne Zaman Gerçekleşecek?

2024 Met Gala, New York Sanat Müzesi Kostüm Enstitüsü'nün Sleeping Beauties: Reawakening Fashion başlıklı sergisini kutlamak üzere mayıs ayının ilk pazartesi gününe tekabül eden 6 Mayıs Pazartesi gecesi gerçekleştirilecek.

2024 Met Gala'yı Nereden İzleyebiliriz?

Amerikan Vogue, 2024 Met Gala'nın medya sponsorluğunu üstlenerek YouTube ve TikTok hesabından canlı yayın yapacak. Yayının sunuculuğunu Wednesday'den tanıdığımız Gwendoline Christie, La La Anthony ve Ashley Graham üstleniyor. Ünlü YouTuber Emma Chamberlain ise kırmızı halı röportajlarını gerçekleştiren isim olacak.

2024 Met Gala'nın Teması Ne Olacak?

2024 Met Gala'nın teması Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kostüm Enstitüsü'nün baharı kutlayan Sleeping Beauties: Reawakening Fashion başlıklı sergisiyle uyum sağlayarak yazar J.G. Ballard'ın 1962 tarihli kısa öyküsü The Garden of Time'dan ilham alıyor. Öyküyle aynı adı taşıyan tema, yeniden doğuşun ve yenilenmenin döngüsünü kırmızı halıya taşımayı amaçlıyor.

2024 Met Gala'da Kimleri Göreceğiz?

Met Gala'nın konuk listesi her yıl olduğu gibi bu yıl da gizli tutuluyor ancak şu kadarını söyleyebiliriz ki galanın müdavimleri Bad Bunny, Kid Cudi, Jared Leto, Blake Lively, Rihanna, Beyoncé, Kim Kardashian, Kendall Jenner ve Lady Gaga'nın kırmızı halıda boy göstermesi yüksek ihtimal dahilinde.

Ayrıca Billie Eilish, Cardi B, Janelle Monáe ve kendine özgü bir stile sahip ünlü rapçi Lil Nas X'in cesur bir tavırla galaya giriş yapması muhtemel olduğu gibi, Jacob Elordi, ASAP Rocky, Timothée Chalamet, Maluma, Dua Lipa, Emma Stone, Gigi Hadid, Anne Hathaway, Florence Pugh ve Margot Robbie'yi de 2024 Met Gala'nın kırmızı halısında görebiliriz.

BİZE ULAŞIN