2024’ün En Çok Beklenen 25 Oyunu

Oyun sektörünün en iyi yılı diyebileceğimiz 2023’ü geride bırakmışken gözümüzü yeni yapımlara çevirme zamanı da geldi. Seçeneklerimiz arasında –muhtemelen açık dünya– bir Star Wars oyunu, Elden Ring DLC’si ve bir el daha Mario var.

Giriş Tarihi: 05.02.2024 15:56 Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 10:05

Hazırlayanlar Josh Rosenberg, Brady Langmann

Çeviri Zeynep Merve Kaya

Soru şu: 2024, geçen yılla nasıl yarışacak? 2023'ün video oyun sektörünün en başarılı yılı olduğuna inanmıyorsanız, AlanWake! Baldur's Gate 3! The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom! en azından en iyilerinden biri olduğu konusunda hemfikirsinizdir.

Geçen yılın 100 saatten uzun süren oyunlarının hepsini henüz oynayamadınız mı? Üzgünüz, oyun dünyası dönmeye devam ediyor. Önümüzdeki yapımlara odaklanma zamanı geldi. Ocak ve şubat büyük lansmanlarla dolu: The Last of Us Pt. II Remastered ve Final Fantasy VII Rebirth yakında çıkmış olacak. Ardından bizi açık dünya olması beklenen Star Wars oyunu, bir Elden Ring DLC'si ve bir Mario daha bekliyor.

Yani, favori oyun konsolunuzu açın ve 2024'ün en heyecanla beklenen oyunlarına bir göz atın.

The Last of Us Pt. II Remastered (19 Ocak)

Platform: PlayStation 5

The Last of Us Pt. II'nin kan dondurucu sahnelerini yeniden yaşamak istiyorsanız ocak sonunda çıkan remastered versiyonu tam size göre. Yeni sürümde orijinaldeki DLC'lerin yanı sıra, "No Return" adında bir hayatta kalma modu da bulunuyor. Eğer orijinal Part II'ye sahipseniz bu PlayStation 5 versiyonuna cüzi bir ücret karşılığı sahip olabiliyorsunuz.

Like a Dragon: Infinite Wealth (26 Ocak)

Platformlar: PlayStation 4, PlayStation5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

İsmi Yakuza'dan Like a Dragon'a dönüşen serinin bir parçası olan Infinite Wealth, vahşi (ama bir o kadar da duygusal) bir oyun. Efsanevi Kazuma Kiryu ve serinin merhum başrolü Ichiban Kasuga'nın ikili hikâyesini anlatacak olan oyunda tuhaf dövüş sahneleri, mini oyunlar ve Animal Crossing'i hatırlatan bir ada kurma bölümü var. Infinite Wealth öyle dolu dolu ki, geceleri oyunda karaoke yaparken zamanın nasıl geçtiğini unutacaksınız.

Tekken 8 (26 Ocak)

Platformlar: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC

2015'teki Tekken 7'yi takip eden Tekken 8 ile Bandai Namco stüdyosu, Unreal Engine 5'in iyileşen grafiklerini kullanan ilk dövüş oyununu yaptı. Üstelik sunduğu yeni "Heat State" sistemiyle yılın en iyi dövüş oyunu olmaya da aday.

Persona 3 Reload (2 Şubat)

Platformlar: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Persona 3 Reload, 2006 çıkışlı Persona 3'ün yeniden yapımı olabilir ama gelişmiş grafikleri ve havalı karakter tasarımları, 3'ün neden hayranların serideki favorisi olduğunu ortaya koyuyor.

Suicide Squad: Kill The Justice League (2 Şubat)

Platformlar: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC

2018'deki Batman: Arkham Knight'ın devamı olan bu oyunda, DC Comics anti kahramanları Deadshot, Harley Quinn, Captain Boomerang ve King Shark başrolde. Brainiac'ı ve beyni yıkanmış Justice League karakterlerini öldürmek için açık dünya olarak tasarlanan Metropolis'e göreve giden karakterlerin başına neler geliyor neler.

Mario vs. Donkey Kong (16 Şubat)

Platform: Nintendo Switch

Puzzle-platform serisinin beşinci oyunu olan Mario vs. Donkey Kong, orijinal Donkey Kong atari oyunlarının ruhuna sadık kalmış. Yeni, grafik açıdan iyileştirilmiş bu versiyonun yerel çok oyunculu bir oyun sunacağı, 130 seviye olacağı ve maceranızda size yardım edecek Mario Mini'lerle dolu olacağını biliyoruz. Mario Mini de ne diye soruyorsanız fragmanı izleyin.

Skull and Bones (16 Şubat)

PlayStation 5, Zbox Series X/S, PC

Skull and Bones, sizlere Assassin's Creed ve Fry Cry'ı getiren stüdyo olan Ubisoft'un yeni korsan macera oyunu. Açık denizde maceralara atılacak, kendi korsan mürettebatınızı oluşturacak, deniz savaşlarına katılacak ve devasa deniz canavarlarıyla savaşacaksınız.

Final Fantasy VII Rebirth (29 Şubat)

Platform: PlayStation 5

Final Fantasy hayranı değilseniz boşuna kendinizi okumakla yormayın. Hâlâ buradaysanız, başlayalım. Final Fantasy VII Rebirth, kendisi de 1997 tarihli Final Fantasy VII'nın remake'i olan 2020 tarihli Final Fantasy VII Remake'in devamı. Anladınız mı? Evet, biraz zor. Ama ne kadar fazla oyuncunun bu yıl heyecanlandığı tek şeyin bu olduğunu bilseniz şaşırırsınız.

Alone in the Dark (20 Mart)

Platformlar: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC

Alone in the Dark yılın remastered yapımlarından biri. Remaster ve remake'ler bu sıralar oyun dünyasını kasıp kavuruyor, özellikle de Resident Evil 4 ve Dead Space'in yeni versiyonlarının başarısından sonra. Yeniden canlandırılan 1992 tarihli hayatta kalma-korku oyunu Alone in the Dark, Resident Evil ile aynı taktiği uygulayarak karakterimizi sırtından görebildiğimiz üçüncü kişi perspektifine geçiş yapacak.

Princess Peach: Showtime (22 Mart)

Platform: Nintendo Switch

Bu yıl Prenses Peach'in başrolünde olduğu ilk oyununa kavuşuyor. Showtime'da Peach'i bir tiyatro sahnesinde görüyoruz; kızımız kılıç sallıyor, yemek pişiriyor, ipucu arıyor. Yapamadığı şey yok gerçekten.

Rise of the Ronin (22 Mart)

Platform: PlayStation 5

2019'da gönüllerin Game of the Year kazananı olan, FromSoftware yapımı Sekiro: Shadows Die Twice'ın ardından pek çok benzeri yapıldı. Ninja Gaiden'in yaratıcılarından Rise of the Ronin, bu benzerler arasında en gelecek vaat edeni. Fragmandaki alevli kılıç beni harekete geçirmeye yetti bile.

Black Myth: Wukong (20 Ağustos)

Platformlar: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC

Çin'in meşhur romanlarından Batıya Yolculuk'tan esinlenen oyunda, büyük mistik canavarlara karşı savaşan bir savaşçı maymun rolündesiniz. Boss dövüşleriyle dolu, hızlı aksiyon sunan oyundaki canavarların korkunçluğuna kendinizi hazırlayın.

Elden Ring: Shadow of the Erdtree DLC (Çıkış tarihi belli değil)

Platformlar: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC

Elden Ring'e geri dönüp yeniden ruhumun, bedenimin elden gitmesine göz yummak istiyor muyum? Hayır. Peki, Elden Ring'i yeniden yükleyip tüm bunların olmasına izin verecek miyim? Evet. Yeni Elden Ring DLC'si hakkında pek bir şey bilmiyoruz ama bir an önce çıkması için de gün sayıyoruz.

Animal Well (Çıkış tarihi belli değil)

Platformlar: Nintendo Switch, PlayStation 5, PC

Animal Well, YouTube'da videogamedunkey adıyla bilinen Jason Gastrow'un yeni video oyunu yayıncı şirketi BigMode'un ilk platform oyunu. Metroidvania esintili oyun, hayvanlarla dolu labirentleri keşfeden bir su damlasının öyküsünü anlatıyor.

Ark 2 (Çıkış tarihi belli değil)

Platformlar: Xbox Series X/S, PC

2015 tarihli aksiyon-hayatta kalma oyunu Ark: Survival Evolved'un devamı Ark 2'de Vin Diesel (!) rol alacak. 2020'de yayınlanan ilk fragmandan bu yana hayranların oynanış videosu görme şansı olmadı ama Horizon Forbidden West benzeri grafikleriyle, çıktığında çok beğenileceği şimdiden kesinleşti.

Avowed (Çıkış tarihi belli değil)

Platformlar: Xbox Series X/S, PC

The Outer Worlds, 2019'un en iyi aksiyon-rol yapma oyunlarından biriydi, stüdyonun yeni oyunu Avowed ise bize Skyrim'i hatırlattı. Avowed, Obsidian Entertainment hayranlarının orijinal Baldur's Gate serisinin ruhani halefi kabul ettikleri Pillars of Eternity evreninde geçecek.

Fable 4 (Çıkış tarihi belli değil)

Platformlar: Xbox Series X/S, PC

Bize bir iyilik yapıp fragmanı izler misiniz? Gününüzün en iyi iki dakikasını geçireceksiniz, söz veriyoruz.

Foamstars (Çıkış tarihi belli değil)

Platform: PlayStation 5

Foamstars, bariz bir şekilde Nintendo'nun başarılı Splatoon serisine rakip geliyor. Üçüncü şahıs karakterlerin savaşında oyuncular, yerleri kayganlaştıran köpük silahlarıyla birbirlerini yenmeye çalışıyor. Böyle şeylerden hoşlanıyor musunuz?

Ghost Bike (Çıkış tarihi belli değil)

Platform: PlayStation 5

Muhteşem sanat yönetimiyle Ghost Bike, 2024'te bizlere bir bisiklet simülasyonu sunacak. Henüz oynanış videosu görmemiş olsak da, oyunun yılın en güzel işlerinden birine dönüşeceği şimdiden kesin.

Hades 2 (Çıkış tarihi belli değil)

Platform: PC

2020 tarihli Hades'in başarısının ardından roguelike yapımların sayısı giderek arttı. Aynı zamanda, taklitlerinin Hades'in yanına bile yaklaşmadığını görüyoruz. Bu yüzden herkes ikinci oyunun çıkmasını bekliyor.

Hyper Light Breaker (Çıkış tarihi belli değil)

Platform: PC

2016 çıkışlı bağımsız aksiyon oyunu Hyper Light Drifter'a, 8-bit grafikleri keyifli kılıç oyunlarıyla kombinlemesine bayılmıştım. Geliştirici Alx Preston, Kickstarter kampanyasıyla oyunu için 27.000 dolar toplamak isterken 600.000 dolar toplamış, bu da oyunu inanılmaz bir başarı hikâyesine dönüştürmüştü. Devam oyunu olacak, açık dünya 3D Hyper Light Brreaker, Preston'ın hayatının başarısı olabilir.

Lightyear Frontier (Çıkış tarihi belli değil)

Platform: Xbox Series X/S, PC

Basitçe açıklamak gerekirse, Lightyear Frontier uzun zamandır gördüğümüz en iyi, sıcak, çiftlik oyunu. Çiftliği uzaylılarla doldurabiliyor olmamız işi daha heyecanlı kılıyor.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl (Çıkış tarihi belli değil)

Platform: Xbox Series X/S, PC

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl aslında serinin dördüncü oyunu. Oyun sektöründe bu karışıklıklar hep oluyor. Chernobyl, 2009 tarihli S.T.A.L.K.E.R. 2: Call of Pripyat'tan sonra seriyi devam ettiren ilk oyun ve birinci şahıs, zombi-hayatta kalma macerası sunuyor.

Starfield: Shattered Space DLC (Çıkış tarihi belli değil)

Platform: Xbox Series X/S, PC

Starfield'i sevdiyseniz ilk indirilebilir içerik paketi Shattered Space'i de merak ediyorsunuzdur. İlgilenmiyor musunuz? Shattered Space'in oyunun lansmanda göze çarpan bazı eksikliklerini kapatmasını umuyoruz. Todd Howard, sana güveniyoruz!

Starfield: Shattered Space DLC (TBA)

Star Wars Outlaws (Çıkış tarihi belli değil)

Platformlar: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC

Star Wars Outlaws, serinin uzun zamandır beklenen ilk açık dünya oyunu, Red Dead Redemption'ın uzayda geçen versiyonu gibi bir şey. Elbette, Star Wars video oyunlarının şöhreti oldukça inişli çıkışlı ama biz yine de olabildiğince optimist kalmaya çalışıyoruz.

Esquire US'ten alınmıştır.

BİZE ULAŞIN