80. Altın Küre Ödülleri Hakkında Her Şey

En heyecan verici adaylıkları ve bu yılın geri dönüş törenine nasıl uyum sağlayabileceğinizi görün.

Giriş Tarihi: 07.01.2023 15:15

Altın Küre Ödülleri, televizyon ve film alanındaki en son mükemmellik çalışmalarını onurlandırmak için televizyona resmi olarak geri dönüyor. Bu yıl Emmy Ödüllü komedyen Jerrod Carmichael'in ev sahipliğinde düzenlenen 80 yıllık tören, önümüzdeki hafta Kaliforniya'daki The Beverly Hilton otelinde yapılacak ve kesinlikle bir öncekinden daha fazla yıldızlarla dolu olacak.

Ağırlıklı olarak Globes'un ana kuruluşu olan Hollywood Yabancı Basın Derneği üyeleri arasındaki çeşitlilik eksikliğini çevreleyen tartışmalar nedeniyle 2022'de ödül töreninin televizyonda gösterilmedi. Tören, Scarlett Johansson ve Tom Cruise gibi ünlülerin eleştirilerine ve boykot tehditlerine yol açtı.

HFPA, o zamandan beri, yeni bir uluslararası oylama sınıfıyla çeşitlilik standartlarını artırmak için mesleki ve etik davranış kurallarını ve ayrıca kuruluşun mülkiyetinin Eldridge Industries'e devredilmesinin ardından eklenen özel sektörle kâr amaçlı şeffaflığını yeniden düzenledi.

Altın Küre'nin yayınlandığı NBC Universal eğlence başkanı Francis Berwick Deadline'a verdiği bir demeçt, "HFPA'nın devam eden değişime olan bağlılığının farkındayız ve Altın Küre'yi dönüm noktası niteliğindeki 80. yıl dönümü için NBC'de tekrar karşılamayı dört gözle bekliyoruz" dedi .

Etkinlik bu yıl 10 Ocak Salı günü gerçekleşecek.

SUNUMU VE PERFORMANSI KİM YAPIYOR?

HFPA'ya göre bu yılki sunucular şu anki Globes adayları Ana de Armas ve Jamie Lee Curtis, 2022 Globes ödüllü Michaela Jaé Rodriguez , film yapımcısı Quentin Tarantino, komedyenler Tracy Morgan ve Nicole Byer ve aktörler Billy Porter, Natasha Lyonne, Niecy Nash-Betts, Ana Gasteyer ve Colman Domingo.

Piyanist, besteci ve yapımcı Chloe Flower da bizzat televizyondan yayınlanan törende sahne alacak.

ÖNGÖRÜLEN KAZANANLAR KİMLER?

Bir Sinema Filminde En İyi Performans adayları arasında Elvis'teki rolüyle Austin Butler , Blonde'daki Marilyn Monroe rolüyle Ana de Armas ve Everything Everywhere All at Once'daki IRS müfettişi Deirdre Beaubeirdre rolüyle Jamie Lee Curtis yer alıyor.

HBO Max'in The White Lotus'u, Jennifer Coolidge'e (Tanya McQuoid) ve ilk kez aday gösterilen Audrey Plaza'ya (Harper Spiller) ve F. Murray Abraham'a (Bert Di Grasso) yardımcı oyunculuk selamlarıyla En İyi Televizyon Sınırlı Dizisi dalında heyecanlı bir adaylıklar aldı. Bu yıl kazananlar listesine girmesi muhtemel bir başka mini dizi de, sosyal medyaya damga vuran seri katili canlandırdığı tüyler ürpertici bir performansla Evan Peters başrollü Netflix'in polisiye kurgu gerilim filmi Monster: The Jeffrey Dahmer Story .

Daha önce duyurulduğu üzere, bu yılki törenin iki büyük ödülü, eğlenceye "olağanüstü katkılarından" dolayı Eddie Murphy (Cecil B. DeMille Ödülü) ve hem televizyon endüstrisi hem de izleyiciler üzerindeki "kalıcı etkisi" nedeniyle senarist Ryan Murphy'nin (Carol Burnett Ödülü) oldu.

BİZE ULAŞIN