2022 MTV Video Müzik Ödülleri'nde Sahne Alacak İsimler Belli Oldu

Bu yıl en çok aday gösterilen sanatçılar, her biri yedi adaylıkla Jack Harlow, Lil Nas X ve Kendrick Lamar oldu.

Giriş Tarihi: 16.08.2022 15:59

Yılın heyecanla beklenen anlarından biri geldi ve MTV Video Müzik Ödülleri ufukta göründü. 28 Ağustos'ta yapılacak MTV Video Müzik Ödülleri'nin adayları da açıklandı.

Bugünden itibaren hayranlar, 19 Ağustos Cuma gününe kadar, Yılın Videosu, Yılın Sanatçısı ve Yılın Şarkısı dahil olmak üzere cinsiyetten bağımsız 22 kategoride en sevdikleri adaylara oy verebilirler.

Video Müzik Ödülleri uzun zamandır hem kırmızı halıda hem de sahnede, ikonik anları da beraberinde getiriyor. Miley Cyrus ve Robin Thicke'in 2013'teki "Blurred Lines" performansını ya da Madonna ve Britney Spears'ın 2003'teki ikonik öpüşmesini asla unutmayacağız.

Adaylar Kimler?
Bu yıl en çok aday gösterilen sanatçılar, her biri yedi adaylıkla Jack Harlow, Lil Nas X ve Kendrick Lamar. Bu isimleri altışar adaylıkla Harry Styles ve Doja Cat ve her biri beşer alanda aday gösterilen Dua Lipa, Billie Eilish, The Weeknd ve Taylor Swift takip ediyor. Bad Bunny, Drake, Ed Sheeran, Harry Styles, Jack Harlow, Lil Nas X ve Lizzo, Yılın Sanatçısı dalında aday gösterildi.



Diğer yandan Madonna, MADAME X projesiyle bu yıl 69. adaylığını aldı ve şu anda 20 galibiyetle VMA tarihinde en çok ödül alan sanatçı olarak hüküm sürüyor.

Kimler Sahne Alacak?
Şimdiye kadar Blackpink, Jack Harlow, Lizzo, Maneskin, Nicki Minaj, Anitta, J Balvin, Marshmello ve Khalid ve Panic! At The Disco, bu ayın sonunda gerçekleşecek olan Video Müzik Ödülleri sahnesine çıkmaya hazırlanıyor. Resmi bir basın duyurusuna göre, yakında daha fazla sanatçı açıklanacak.

Nicki Minaj bu yılki Video Vanguard Ödülünü alacak.
MTV, bu yılki Video Vanguard Ödülü'nün megastar rapçi Nicki Minaj'a verileceğini duyurdu. Ödül daha önce Missy Elliot, Jennifer Lopez, Janet Jackson ve Madonna gibi müziğin önde gelen isimlerine verildi. Minaj da bu yılki törende sahne alacak.

MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nin yapımcısı Bruce Gillmer, "Nicki, çok yönlülüğü ve yaratıcı sanatıyla hip-hop'taki kadınların önündeki engelleri yıktı" diyor ve ekliyor "Müzik endüstrisini değiştirdi ve çapraz çekiciliği, türlere meydan okuyan tarzı ve özür dilemeden 'Nicki' olmaya devam etmesiyle küresel bir süperstar statüsünü pekiştirdi."



Gecenin Sunucuları
Gecenin ev sahibi henüz paylaşılmadı, ancak Doja Cat'in geçen yılki ev sahipliğini geçmekte zorlanacaklar. Duyuruyu yakında ve sahne alacak sanatçıların tam listesiyle birlikte duymayı bekliyoruz.

BİZE ULAŞIN