Warner Bros'tan DC İçin 10 Yıllık Plan

Warner Bros DC Evreni için hazırladığı 10 yıllık planı açıkladı. Beyaz perdenin odağında Batman, Superman ve Wonder Woman olacak.

Giriş Tarihi: 05.08.2022 16:52

"Batgirl" filminin tamamen rafa kaldırılmasının ardından, Warner Bros. Discovery'nin çeyrek dönem kazançlarını açıkladığı toplantı büyük ilgi çekti. Bu nedenle sunumda, DC filmlerinin, şirketin geleceğine dair kilit bir konu olarak öne çıkması şaşırtıcı olmadı.

Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, Marvel'ın Disney tarafından satın alındığında yaşanana benzer bir şekilde 10 yıllık bir plan yapıldığını ve bir "sıfırlama" yaşanacağını söyledi. DC markasının tüm dünyada bilinen yüzleri olan Batman, Superman, Wonder Woman'a odaklanacaklarını açıklayan Zaslav'ın DC konusundaki açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Batman, Superman, Wonder Woman, Aquaman'e bakıyorsunuz, bunlar dünyanın her yerinde bilinen markalar. Ve onları harika hikayelerle dünyanın her yerine götürmek bizim için büyük bir fırsat. Sıfırlama yaptık. İşi yeniden yapılandırdık. Sadece DC'ye odaklanan ve on yıllık bir plana sahip bir ekibin olacağı bir programa odaklanacağız.

Bu, Alan Horn ve Bob Iger'in Disney'de Kevin Feige ile çok etkili bir şekilde bir araya getirdikleri yapıya çok benziyor. DC'den uzun vadeli, çok daha güçlü, sürdürülebilir şekilde büyüyen bir iş kurabileceğimizi düşünüyoruz ve bunun bir parçası olarak kaliteye odaklanacağız."

Konuşmasında kalite vurgusu yapan Zaslav, "Batgirl" filminin iptal edilmesini de aynı açıdan savundu ve DC markasını korumak için çalışacaklarını, inanmadıkları sürece bir filmi yayınlamayacaklarını söyledi. Zaslav ayrıca, yüksek bütçeli filmlerin dijital platformlarda yayınlanmasını finansal açıdan açıklanabilir bulmadıklarını ve bu nedenle stratejik bir dönüşüm yapacaklarını açıkladı. Kaynak:Beyazperde

BİZE ULAŞIN