Prenses Diana'nın Ölümünün 25. Yıl Dönümünde Yeni Bir Belgesel Yayınlanacak

HBO, yeni bir Prenses Diana belgeselini ölümünün 25. yıldönümünde yayınlayacak.

Giriş Tarihi: 21.07.2022 12:29 Güncelleme Tarihi: 21.07.2022 12:31

HBO, "The Princess" adlı belgeselin Prenses Diana'nın 31 Ağustos'taki trajik ölümünün 25. yıldönümünden sadece birkaç gün önce 13 Ağustos'ta prömiyer yapacağını duyurdu. Akademi Ödülü adayı Ed Perkins'in ( Black Sheep ) yönettiği belgesel film HBO Max'te yayınlanacak.

Galler Prensi Charles ve Prensesi Diana'nın ilişkisi yirmi yıldan fazla bir süredir manşetlere konu oluyor. HBO, prensesin hayatına samimi ve sürükleyici yeni bakışı, izleyicileri görünüşte peri masalı olan halka açık flört ve düğünü, iki oğlunun doğumu, onun ve Charles'ın acı boşanması ve Diana'nın 31 Ağustos 1997'de 36 yaşında zamansız ölümü de dahil olmak üzere hayatındaki önemli olaylara geri götürmek için yalnızca eşzamanlı arşiv ses ve video görüntülerinden yararlanıyor.

Film, şimdiki zamandaymış gibi gelişiyor ve izleyicilerin karşı konulamaz hayranlığı, aynı zamanda Diana'nın her hareketini ve karakterinin sürekli yargısını yoğun bir şekilde incelemesini sağlıyor. Aynı zamanda o zamanın toplumunun bir yansıması olarak hizmet ediyor ve halkın kendi meşguliyetlerini, korkularını, özlemlerini ve arzularını ortaya çıkarır.

The Princess, dünya prömiyerini 2022 Sundance Film Festivali'nde yaptı. Filmin yapımcılığını Lightbox, Akademi Ödüllü Simon Chinn (Man on Wire, Searching for Sugar Man) ve Emmy ödüllü Jonathan Chinn (LA 92, Tina) üstlendi.

BİZE ULAŞIN