Grammy Ödülleri'ne Yeni Kategoriler Eklendi

The Recording Academy, 2023 Grammy Ödülleri için beş yeni kategori ekledi.

Giriş Tarihi: 10.06.2022 15:29

Gelecek yıl 65.incisi düzenlenecek olan Grammy Ödülleri'nde daha önce görülmemiş kategoriler yer alacak. The Recording Academy'nin yaptığı açıklamaya göre, beş yeni ödül kategorisi ve bir de Special Merit Awards (Özel Ödül) kategorisi geleneksel kategorilere eşlik edecek.

Bu, gelecek yılki ödül töreninin toplam 91 kategoride ödül vereceği anlamına geliyor ve bu da 2010'dan bu yana verilen en fazla ödül.

YENİ KATEGORİLER
65. Grammy'de tanınan yeni kategoriler şunlar Yılın Söz Yazarı (Klasik Olmayan), En İyi Alternatif Müzik Performansı, En İyi American Performansı, Video Oyunları ve Diğer Etkileşimli Medya için En İyi Müzik Müziği ve En İyi Sözlü Şiir Albümü. Ayrıca, Sosyal Değişim İçin En İyi Şarkı için yeni bir özel başarı ödülü de verilecek.

Recording Academy CEO'su Harvey Mason Jr. yaptığı açıklamada, "Yeni kurulan ödüller ve değişiklikler yoluyla bu çeşitli müzik yaratıcısı topluluklarını onurlandırmaktan ve değişim, ilerleme ve işbirliğine ilham veren bir ortam geliştirmeye devam etmekten dolayı çok heyecanlıyız" dedi. "Akademi'nin en büyük önceliği, hizmet verdiğimiz müzik insanlarını etkin bir şekilde temsil etmektir ve her yıl üyelerimizi dinlemeyi ve kurallarımızın ve yönergelerimizin sürekli gelişen endüstrimizi yansıtmasını sağlamayı gerektirir."


BİZE ULAŞIN