Mona Lisa'ya pastalı saldırı

Yaşlı kadın kılığına giren bir adam Mona Lisa tablosuna pasta sürdü.

Giriş Tarihi: 30.05.2022 13:17
Pazar öğleden sonra Paris'te yaşlı bir kadın gibi giyinmiş bir adam Louvre Müzesi'nin en ünlü tablosu Mona Lisa'yı tahrip etmeye çalışırken görüldü.

Her yıl dünyanın dört bir yanından ikonik sanat eseri "Mona Lisa"yı görmeye gelen milyonlarca sanatsever ve Da Vinci'nin meşhur eseri Mona Lisa için, dün enteresan bir gündü.

Genç bir adam tekerlekli sandalyede yaşlı kadın kılığına girerek müze ziyareti sırasında ilginç bir eyleme imza attı. Tekerlekli sandalyesinden uzanıp tabloya yanaşan adam, tablonun üzerine beyaz kremalı bir pasta sürüp dağıttı.

Üzerine kurşun geçirmez cam bir tabaka bulunan tablo zarar görmedi. Kimliği belirsiz adam apar topar güvenlik görevlileri tarafından yakalandı. Dışarı çıkarılırken de "Dünyayı düşünün. Dünyayı yok ediyorlar. Sanatçılar dünyayı düşünmeli, bunu bu yüzden yaptım. Gezegeni düşünün!" diye bağırdı.

Olay Twitter'da bir kullanıcının o anları cep tlefonu kamerası ile kaydetmesiyle ortaya çıktı. Sosyal medyada "Çevreyi önemseyerek eylem yapıp bir yemeği ziyan ediyorsun, bu nasıl çevrecilik?" şeklinde yorumlar yapıldı.

Louvre Müzesi ise henüz resmi bir açıklamada bulunmadı.

BİZE ULAŞIN