Kurt Cobain'in "Smells Like Teen Spirit" Videosundaki Gitarı Müzayedede 4,5 Milyon Dolara

Nirvana'nın "Smells Like Teen Spirit" müzik videosunda görülen Kurt Cobain'in 1969 Fender Mustang gitar rekor fiyata satıldı.

Giriş Tarihi: 24.05.2022 15:09

Nirvana'nın "Smells Like Teen Spirit" müzik videosunda görülen Kurt Cobain'in 1969 Fender Mustang gitarı, bu hafta başında Julien'in Müzayedesinde yaklaşık 4,5 milyon dolara satıldı.

Kaynağa göre, solak mavi kaplamalı gitar, diğer koleksiyoncularla hem çevrimiçi hem de telefonda bir ihale savaşına girdikten sonra sonunda Indianapolis'teki Jim Irsay Koleksiyonuna açık artırmayla satıldı.

İkonik enstrümanın başlangıçta yaklaşık 600.000 dolara satılacağı tahmin ediliyordu ve Cobain'in sahip olduğu ve kullandığı bilinen, hayatta kalan tek otomobil olan 1965 Dodge Dart 170 4 kapılı sedan da açık artırmaya çıkarıldı ve o da yaklaşık 375.000 dolara satıldı.

"Smells Like Teen Spirit" müzik videosunda yer almasının yanı sıra, Fender Mustang ayrıca Nevermind ve In Utero'nun kayıt oturumlarında ve çeşitli canlı performanslarda kullanıldı.

Cobain ailesi, hem gitardan hem de diğer eşyalardan elde edilen gelirin bir kısmını, Ruh Sağlığı Farkındalık Ayını desteklemek için; ruh sağlığı bozuklukları ve damgaları hakkında farkındalık yaratan, Irsay liderliğindeki girişim Kicking The Stigma'ya bağışlıyor.

BİZE ULAŞIN