Yeni "Doctor Who" duyuruldu

BBC, popüler bilim kurgu dizisi Doctor Who'nun yeni başrolü olarak Sex Education yıldızı Ncuti Gatwa'yı seçti.

Giriş Tarihi: 09.05.2022 15:08

BBC bugün Ncuti Gatwa'nın TARDIS'in sorumluluğunu üstlenecek yeni Doctor olduğunu duyurdu. Sahne ve ekranın yıldızı Ncuti, en çok, 2020'de İskoç BAFTA'larında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldüğü, ikonik Eric Effiong olarak yer aldığı Sex Education'daki eleştirmenlerce beğenilen performansı ve ayrıca bir komedide En İyi Erkek Performansı da dahil olmak üzere sayısız adaylığıyla tanınıyor. 29 yaşındaki İskoç aktör, 14. Zaman Lordu (14. Doktor) olarak belirlendi ve aynı zamanda başrolü oynayan ilk siyahi kişi oldu.



Gatwa, ona verilen yeni rol ile ilgili olarak BBC News'e şunları söyledi: "Nasıl hissettiğimi tarif edecek kelimeler tam olarak yok. Derin şekilde onurlu, fazlasıyla heyecanlı ve tabii ki biraz da korkmuş bir karışım. Bu rol ve gösteri, ben de dahil olmak üzere dünyanın her yerindeki pek çok kişi için çok şey ifade ediyor ve inanılmaz yetenekli öncüllerimin her biri, bu eşsiz sorumluluğu ve ayrıcalığı büyük bir özenle ele aldı. Ben de aynısını yapmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Russell T Davies, neredeyse Doctor'un kendisi kadar ikoniktir ve onunla çalışabilmek bir rüyanın gerçekleşmesi. Yazıları dinamik, heyecan verici, inanılmaz derecede zeki ve tehlikeyle dolu. Bir oyuncunun mecazi oyun alanı. Tüm ekip çok misafirperver ve gösteriye gerçekten kalplerini veriyorlar. Ve göz korkutucu olsa da, gerçekten destekleyici bir aileye katıldığımın farkındayım. Doktor'un aksine tek bir kalbim olabilir ama hepsini bu diziye veriyorum." dedi.



Showrunner Russell T Davies şunları söyledi: "Gelecek burada ve Ncuti! Bazen yetenek kapıdan içeri girer ve o kadar parlak, cesur ve parlaktır ki huşu içinde geri çekilip şanslı yıldızlarıma teşekkür ederim. Ncuti gözlerimizi kamaştırdı, Doktor'u ele geçirdi ve saniyeler içinde o TARDIS anahtarlarına sahip oldu. Onunla çalışmak bir onur ve başlamak için sabırsızlanıyorum. Eminim daha fazlasını öğrenmek için can atıyorsunuzdur, ancak, henüz gelmemiş harika Jodie'nin destansı finaliyle şimdilik kendimize pay ayırıyoruz. Ama size söz veriyorum, 2023 muhteşem olacak!"



Baş İçerik Sorumlusu Charlotte Moore ise şunları söyledi: "Ncuti inanılmaz bir dinamizme sahip, yeteneği ve enerjisi dünyayı ateşe verecek ve Russell T Davies'in yeni döneminde Doctor Who'yu olağanüstü maceralara çıkaracak, çarpıcı ve korkusuz genç bir aktör."

BİZE ULAŞIN