75. Cannes Film Festivali Resmi Posteri Yayınlandı

Bu yıl 75.si düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nin resmi posteri yayınlandı. Başrolünde Jim Carrey'nin yer aldığı kült film The Truman Show, festival afişine ilham oldu.

Giriş Tarihi: 21.04.2022 11:36

Fransız Rivierası'nda düzenlenen ve sinema dünyasının en prestijli festivallerinden biri olan 75. Cannes Film Festivali'nin merakla beklenen posteri yayınlandı. Festival afişinde bu yıl, başrolünde Jim Carrey'nin rol aldığı unutulmaz Peter Weir filmi "The Truman Show" yer aldı.

Poster, "Peter Weir ve Andrew Niccol'ün The Truman Show'u (1998), Platon'un mağarasının modern bir yansımasıdır ve bu sahne, izleyicileri yalnızca gerçeklik ve onun temsili arasındaki sınırı deneyimlemeye değil, aynı zamanda kurgunun gücü, manipülasyon ve katarsis arasındaki düşünmeye teşvik eder. Truman yükseldikçe yalandan kurtulurken, ünlü yükselen kırmızı halısıyla Festival de sinema salonlarına giren izleyicilere sanatçıların gerçeklerini sunuyor." açıklamasıyla birlikte paylaşıldı.

Cannes Film Festivali tarafından yapılan resmi açıklamada ayrıca şu ifadeler de yer aldı: "Eşsiz Jim Carrey'de vücut bulan unutulmaz Truman'ın ufku okşayan parmakları gibi, Cannes Film Festivali de dünyanın uç doğasını yeniden kavramak için adım adım ilerliyor. İklim krizi, insani felaketler ve silahlı çatışmalar… endişelerin nedenleri çok fazla. Festival, 1939 ve 1946'da olduğu gibi, sanat ve sinemanın, tefekkür ve toplumun yenilenmesinin çözüldüğü yer olduğuna dair güçlü inancını bir kez daha ortaya koyuyor. Ve yine, festival kurallarının birinci maddesinde yer alan kuruluş taahhüdüne sadık kalıyor: Festivalin amacı, dostluk ve evrensel işbirliği ruhu içinde, sinema sanatının evrimi adına kaliteli filmleri ortaya çıkarmak ve sergilemektir."

BİZE ULAŞIN