Sevimli Hayalet Casper geri dönüyor

Sevimli Hayalet Casper için live action çalışmalar başladı. Sevimli hayaletimiz TV ekranlarına daha karanlık bir dönüş yapmaya hazırlanıyor.

Giriş Tarihi: 14.04.2022 15:14

Damla Yüce

Casper the Friendly Ghost, yeni bir canlı aksiyon dizisiyle televizyon ekranlarına geri dönüyor. 1945'te kısa bir çizgi filmle hayatımıza giriş yapan sevimli hayaletin artık pek de sevimli olmayan hikâyesini korku ve macera unsurlarıyla anlatacak dizi Peacock bünyesinde yayımlanacak.

Yenilenen hikayede Casper, korku ve macera ile live-action türüne girerken, aynı zamanda karakteri bir yetişkinlik hikayesinde yeniden tasavvur ederek daha karanlık bir hal alıyor. Yeni TV şovu bir bir lisede geçecek ve Casper'ın büyüme öyküsünü anlatacak. Dizinin senaristi ve yapımcısı The Flash, Hannibal, The Ghost Bride gibi dizileri yazan Tayvan asıllı Amerikalı sinemacı Kai Yu Wu.

Eternal Falls'a yeni bir ailenin taşınmasıyla, yüzyılı aşkın süredir gömülü olan karanlık sırları ortaya çıkaran Casper kendini bir gizemin içinde bulacak.

Yarı saydam sevimli hayaletimiz ilk olarak 1945-1959 yılları arasında çeşitli animasyon filmlerinde yer aldı.1995'te Casper karakteri canlı aksiyon haline getirildi, ancak çeşitli eleştiriler aldı. Hollywood dünyasında pek çok eski film ve yapımın remake ya da spin-off olarak ekranlara dönmesi trendinden Casper da nasibini almış görünüyor. 2016'da NBCUniveral hikayenin haklarını satın aldı ve şimdilerde TV dizisi için kolları sıvadı.

Brad Silberling'in 1995 yapımı Christina Ricci ve Bill Pullman başrollü Casper filmine benzer şekilde, serinin de CGI efektlerine sahip olması bekleniyor. Dizinin ne zaman başlayacağı ve projede kimlerin yer alacağı konusunda ise henüz net bir bilgi yok.

BİZE ULAŞIN