Tobey Maguire'lı Spider-Man 4'e yeşil ışık

Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ı yöneten Raimi, 200'li yılların başında Tobey Maguire'ın rol aldığı Spider-Man üçlemesinin de yönetmenliğini yapmıştı.

Giriş Tarihi: 08.04.2022 12:51

Yönetmen Sam Raimi, Tobey Maguire'ın başrolde olduğu olası bir "Spider-Man 4" filmi hakkında açıklamalarda bulundu. İkili, 2000'li yıllarda orijinal Spider-Man üçlemesinde iş birliği yaparak, süper kahraman filmlerinin altın çağının başlamasını sağladılar ve bir anlamda popüler kültürü değiştirdiler.

Tobey Maguire'lı Spider-Man serisi gişede çok başarılıydı ve toplamda 2 milyar doların üzerinde hasılat elde etti. Serinin dördüncü bir filmle devam etmesi planlanmıştı, hatta filmin vizyon tarihi Mayıs 2011 olarak belirlenmişti. Ancak ne yazık ki bu planlar suya düştü ve Sony, Andrew Garfield'ın başrolünde olduğu The Amazing Spider-Man ile Spider-Man serisini yeniden başlatmaya karar verdi.

Maguire, geçen yılın sonunda vizyona giren Spider-Man: No Way Home'da Peter Parker rolünü tekrarladı ve filmin çoklu evren hikayesi sayesinde Garfield ve Tom Holland'ın yanında yer aldı. No Way Home, muazzam bir hit oldu, izleyenlerden övgüler topladı ve dünya çapında 1,8 milyar dolar hasılat elde etti.

Filme gelen tepkiler, Maguire veya Garfield'ın başka bir solo projede oynayacağı konusunda tartışmalara yol açmış olsa da herhangi bir şey doğrulanmadı. Fakat Orijinal üçlemenin yönetmeni Sam Raimi, Tobey Maguire'lı yeni bir film olasılığını yeniden gündeme getirdi.

Marvel Sinematik Evreni'nin 6 Mayıs'ta vizyona girecek olan filmi Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ı yöneten Raimi, Fandango ile gerçekleştirdiği bir röportajda, şu anda böyle bir film projesi resmi olarak konuşulmasa bile, kendisinin buna çok açık olduğunu dile getirdi.

Raimi'nin açıklamasının tamamı şu şekilde: "Doctor Strange'i yaptıktan sonra, Marvel evreninde gerçekten her şeyin, herhangi bir takım kurmanın mümkün olduğunu fark ettim. Tobey'i seviyorum. Kirsten Dunst'ı seviyorum. Bence her şey mümkün. Gerçekten bir hikayem ya da bir planım yok. Şu anda Marvel bununla ilgilenir mi bilmiyorum. Bu konuda ne düşündüklerini bilmiyorum. Bunu pek takip etmedim. Ama kulağa güzel geliyor. Örümcek Adam filmi olmasa bile Tobey'le tekrar farklı bir rolde çalışmayı çok isterim."

Spider-Man 3'te yoğun miktarda stüdyo müdahalesiyle uğraşan Raimi, belli ki karakter ve oyuncu kadrosu konusunda hala tutkulu. Raimi'nin Spider-Man 4 için hevesli olmasının en önemli nedenlerinden biri, 3. filmin ortaya çıkmasıyla hayal kırıklığına uğramasıydı. Bunca zaman sonra bile,henüz yapılmamış Örümcek Adam 4'ü düşünmeye devam eden yönetmenin, bu evrene geri döndüğünü düşünmek bile Spider-Man hayranları için heyecan uyandırıcı. Maguire'lı bir Spider-Man 4 Marvel Stüdyoları'nın gelecek planlarında şimdilik görünmüyor, ancak No Way Home'un her şeyin mümkün olduğunu kanıtlaması ve Raimi'nin bu fikre açık olduğunu belirtmesi umut veriyor.
Beyazperde

BİZE ULAŞIN