Oscar'ın Reytingi Arttı Ancak Pandemi Öncesi Rakamlara Ulaşamadı

Ve hayır, sebep O an değildi.

Giriş Tarihi: 29.03.2022 13:44 Güncelleme Tarihi: 29.03.2022 13:45

94. Oscar, önceki gece çılgın bir ödül sezonunu resmen kapattı. Hak edilmiş galibiyetlerle dolu bir geceydi. Gösteriden çıkan bir başka güzel şey de,Oscar'larınizleyicilerde güzel bir artış görmesiydi. The Hollywood Reporter'a göre, ABC'nin yayını 15.36 milyon izleyiciye ulaştı ve 18-49 yaş demografisi arasında 3.2 reyting aldı. Bu sayı, günün erken saatlerinde bildirilen bu demografide 13,73 milyon izleyici ve 2,9 puandan yükseldi.

Bu aynı gün rakamları, şehir dışı görüntülemeleri veya yayınları hesaba katmaz, çünkü bu rakamlar Salı günü açıklanacak. Bu rakamlar açıklandıktan sonra 15,36 milyon rakamı büyük ihtimalle artacaktır. Durum ne olursa olsun, bu rakamlar 10,4 milyon ile Oscar tarihindeki en düşük izleyici reytingine ve 18-49 nüfus arasında 2,12 reytinge sahip geçen yılki gösteriye göre büyük bir gelişme. Saat dilimi ayarlı rakamlar, bu yılki Oscar'ların geçen yıla göre %48'lik bir izleyici artışı olduğunu gösteriyor.

Ayrıca 18-49 yaş grubundaki izleyicilerde %51'lik bir artış oldu. Son olarak, gösteri geçen yıl 9,85 milyon ve 1,9 reytingle benzer sayılara göre izleyicilerde %56 ve demografide %68 kazandı.

Bu sezonki pek çok ödül töreninde olduğu gibi, Oscar da geçen yılki sert reyting düşüşünden sonra toparlandı. Ancak, izleyicilerdeki büyük artışa rağmen, bu, Nielson'ın 1970'lerin ortalarında bu sayıları takip etmeye başlamasından bu yana en az izlenen ikinci Oscar olma özelliğini koruyor.

Bu, Oscar'ın iyileşmeye giden yolu için kesinlikle iyi bir başlangıç. Özellikle şovun genç nüfusla izleyicisini neredeyse ikiye katladığını düşündüğünüzde. Bu, Akademi'nin son birkaç aydır yapmaya hevesli olduğu bir şeydi.

YÜKSELEN REYTİNGİN WILL SMITH VE CHRIS ROCK ANIYLA İLGİSİ YOK

Ayrıca, ne düşündüğünüzü biliyoruzbu reyting artışının Will Smith'in sahnede Chris Rock'ı tokatlaması ile hiçbir ilgisi yok. Bu olay, yaklaşık dört saatlik gösterinin kabaca üçte ikisinde gerçekleşti. Bu yılki Oscar'da reytingler, yayından yaklaşık bir saat önce zirveye ulaştı.

Peki Oscar neden büyük bir sıçrama gördü? İlgili birçok faktör var, ancak geçen yıl içinde çok sayıda insanın sinemaya dönmesiyle ilgili olabilir. Önceki Oscar, dünyadaki birçok sinema salonunun hala kapalı olduğu bir zamanda yapıldı. Son birkaç ay içinde Spider-Man: No Way Home, Scream ve The Batman gibi filmler halkın sinema deneyimine olan ilgisini yeniden canlandırdı. Oscar, pandemi öncesi devasa sayılarına asla geri dönemeyebilirken, insanların filmlerden yeniden heyecan duyduklarını bilerek biraz teselli bulabilirler.

BİZE ULAŞIN