2022 Oscar Adayları 8 Şubat'ta Açıklanacak

94. Akademi Ödülleri'nin aday listesinin açıklanması için geri sayım başladı. Bu yıl Oscarlar için yarışacak filmler ve sinemacılar, 8 Şubat'ta düzenlenecek anlı yayın ile açıklanacak.

Giriş Tarihi: 04.02.2022 17:01

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımla toplam 23 kategorideki adaylıkların açıklannacağı törenin oyuncu Tracee Ellis Ross ve Leslie Jordan tarafından sunulacağı açıklandı. 27 Mart'ta gerçekleşecek ödül töreninin sunucusu ise henüz belli değil.

6 kez Emmy Adayı gösterilen Tracee Ellis Ross; Girlfriends, Black-ish gibi dizilerde rol almıştı. Emmy ödüllü 63 yaşındaki oyuncu Leslie Jordan'ı ise The Help, Call Me Kat, Will & Grace gibi yapımlarda izlemiştik.

Oscar adaylarının açıklanacağı tören, 8 Şubat günü The Academy Twitter hesabından yayınlanacak. Töreni aşağıdaki bağlantıyı kullanarak izleyebilirsiniz.

Akademi, ayrıca bu yılki Oscar adaylarını belirlemek için yapılan oylamanın, Akademi tarihindeki en yüksek katılıma sahip oylama olduğunu açıkladı. Toplamda yer alan 9,500 üyenin 9,487'sinin oy kullandığı açıklandı.

BİZE ULAŞIN