Matt Reeves 'The Batman' ile Hayalindeki Yönetmenlik İşini Nasıl Aldığını Açıkladı

Matt Reeves, 'The Batman' ile hayalindeki yönetmenlik işini nasıl aldığını açıkladı. Ben Affleck'in Batman rolünden çıkışını bir fırsat olarak değerlendirdi.

Giriş Tarihi: 28.01.2022 14:40

Damla Yüce

Matt Reeves, The Batman'in vizyona girmesine hazırlanırken, yönetmen hayalindeki senaryoyu nasıl oluşturduğunu açıkladı.

Reeves Esquire'e verdiği röportajda şunları söyledi: "Batman hikayesinin her zaman çok özel bir hikaye olduğunu hissettim. O gerçekten bir süper kahraman değil. O, geçmişinin acısıyla hareket eden biri. Hayatını anlamlandırmanın bir yolunu bulmaya çalışıyor. En yakın hissettiğim karakter bu."

Reeves, uzun zamandır anlatmayı umduğu hikayeyi kendi gözünden anlatma fırsatı buldu. Ben Affleck senaryosu teslim edildiğinde Reeves şunları söyledi: "Film için tamamen geçerli olan bir senaryo okudum. Aksiyon doluydu. DCEU'ya (DC Genişletilmiş Evreni) çok derinden bağlıydı. Okuduğumda tek bildiğim, bu özel senaryonun filmini çekmek istediğimdi"



Ancak Reeves Warner Bro's ile konuştuğunda, Affleck'in film için uygunkişi olmadığını düşünüyordu. Bu senaryoyu başka bir isim Batman olarak ekrana taşımalıydı. Reeves fikrini stüdyoyla paylaştı ve daha sonra evet yanıtını aldı.

"Eğer ilginizi çekerse; hikayeyi alıp çok, çok kişisel hale getirmenin bir yolunu bulmak ve Batman'i olması gerektiği konuma getirmek istiyorum. Bu hikayede Batman'e bir bakış açısı vermenizi ve hikayenin onu özüne kadar sarsmasını sağlamak istiyorum. Ben Affleck hali hazırda Batman'i oynuyorken, başka bir başlangıç hikayesi yaratmak mümkün olmayacaktı. Ama yapmak istediğim şey tam olarak buydu. (Batman'i yeniden inşa etmek)

Hikayedeki ana karakterin, aradan bir yıl geçmesine rağmen hala bunu nasıl yapacağını, nasıl etkili olacağını bulmaya çalışan bir Batman olmasını istedim ve o ille de başarılı olmak zorunda değil. O içinde kırgın ve bir şeylere zorlanmış. Doğru şeyi yaptığını, sınırlara karşı mücadele eden başka bir parçasının olduğunu düşünmek istiyor. Bence en büyük zayıflığı, savaştığı kişinin aslında kendisi olduğunu fark edememesi"

Batman 4 Mart'ta beyaz perdede yerini almaya hazırlanıyor.

BİZE ULAŞIN