Bong Joon-ho yeni projesi için Robert Pattinson'ı seçti

4 Oscar'lı Parasite filminin yönetmeni Bong Joon Ho'nun yöneteceği bilim kurgu filminde Robert Pattinson rol alacak.

Giriş Tarihi: 20.01.2022 14:12

2019 yapımı Parasite filmiyle En İyi Film, En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo dallarında Oscar kazanarak adını tüm dünyada duyuran Güney Kore'li yönetmen Bong Joon Ho'nun yeni filminde, The Batman filminin starı Robert Pattinson'ın rol alacağı konuşuluyor.

Güney Koreli yönetmen Bong, 'Mickey7' adlı kitaptan uyarlanacak ve kendi yazıp kendi yöneteceği yeni filminde, Batman olarak seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanan Pattinson ile çalışmak istiyor.

2020'deki 92. Oscar töreninde 'Parasite' (Parazit) filmi sayesinde 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Uluslararası Film' ve 'En İyi Orijinal Senaryo' ödüllerini alan Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho yeni projesi için ABD'li oyuncu Robert Pattinson'ın peşinde.

Hollywood Reporter sitesinin aktardığına göre Warner Bros. ile çalışacak olan Bong kendi yazıp yönettiği bir bilim kurgu filmi çekecek. Edward Ashton'ın 'Mickey7' romanından uyarlanacak bu proje için, yeni Batman filminde Batman/ Bruce Wayne karakterini canlandıran Pattinson ile görüşmeler sürüyor.



"Mickey7" romanı, Şubat ayında yayınlanacak. Bong Joon Ho'nun, geçtiğimiz yıl romanın bir taslağını okuduğu, projeyle ilgilenmeye başladığı ve 30'lu yaşlarında olan bir sürü Hollywood yıldızıyla başrol için görüşmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Kitapta Mickey7 karakteri, 'Niflheim' adındaki bir yeri kolonileştirme görevini üstleniyor. Bu çok riskli görev sırasında hayatını kaybeden Mickey7 bir klon olarak yeniden dünyaya geliyor ama birçok şeyi hatırlayamıyor ve görev üs merkezine gittiğinde kendisinin yerini Mickey8'in aldığını görüyor.

Roman; buz gezegeni, Niflheim'e gönderilen ve gerektiğinde gözden çıkarılabilecek olan bir çalışanın hikayesini anlatıyor. Görev ne zaman çok tehlikeli, hatta intihar görevi gibi olursa olsun ekip Mickey'i görevlendirir. Eğer Mickey görev esnasında ölürse, yeni bir beden yaratılır ve anıları yüklenir. Altıncı ölümünden sonra yaşama başlayan Mickey7, yaşadığı hayatın neye benzediği ve bu görevin neden kendisine kaldığını nihayet anladığında hayatının akışı tamamen değişir.

'Parazit' filmi, ilk kez İngilizce olmayan bir film olarak 'En İyi Film' ödülüyle Oscar tarihine geçmişti.

BİZE ULAŞIN