"The Power of the Dog" Rekor Kırdı

Jane Campion imzalı "The Power of the Dog" 21 kez En İyi Film Ödülü kazanarak Netflix rekoru kırdı

Giriş Tarihi: 19.01.2022 12:01 Güncelleme Tarihi: 19.01.2022 12:19

Netflix yapımı filmler son yıllarda ödül sezonunda öne çıkmaya başladı. Netflix yapımı bir filmin En İyi Film Film Oscar'ını alıp alamayacağı ise sıkça tartışılıyor. Geçtiğimiz yıl, David Fincher'ın yönettiği 2020 yapımı Mank, En İyi Film kategorisi de dahil olmak üzere 10 dalda; Aaron Sorkin imzalı The Trial of the Chicago 7 filmi ise 6 dalda Oscar'a aday gösterildi. The Trial of the Chicago 7, hiçbir dalda Oscar kazanamadı. Mank ise En İyi Sinematografi ve En İyi Prodüksiyon Tasarımı kategorilerinde Oscar sahibi olurken, En İyi Film ödülünü ise Chloe Zhao yönetmenliğindeki Nomadland'e kaptırdı.

Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi efsane isimleri yıllar sonra bir araya getiren, 2019 yapımı Martin Scorsese filmi The Irishman ve Noah Baumbach tarafından yazılıp yönetilen Marriage Story de En İyi Film Oscar'ı için yarışmıştı. The Irishman, aday gösterildiği 10 kategorinin hiçbirinde ödül kazanamadı; Marrige Story ise yalnızca Laura Dern'e En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü getirdi ve En İyi Film Oscar'ını Bong Joon Ho tarafından yönetilen Parasite aldı.

Netflix'in En İyi Film Oscar'ına en yaklaştığı yıl 2019 oldu. Alfonso Cuaron'un yönettiği Roma, En İyi Film de dahil olmak üzere 10 kategoride aday gösterildiği Oscar töreninden En İyi Yabancı Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Sinematografi ödülleri ile ayrıldı. En İyi Film Oscar'ı Peter Farelly'nin Green Book filmine gitmiş olsa da, Roma'nın başarısı yadsınamayacak kadar büyüktü.

Cuaron'un Roma'sı, birkaç gün öncesine kadar Netflix'in en çok En İyi Film Ödülü alan filmiydi. Ancak bu unvan şimdi, Jane Campion'ın The Power of the Dog filmine geçti. Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons ve Kodi Smit-McPhee'nin rol aldığı film, 21 ayrı kuruluş tarafından En İyi Film Ödülü'ne layık görüldü. Film ayrıca, en iyi yönetmen, en iyi oyuncu, en iyi sinematografi gibi dallarda da onlarca ödül kazandı.

Oscar adaylığına kesin gözüyle bakılan ve birçok eleştirmen tarafından favori gösterilen The Power of the Dog, belki de nihayetinde Netflix'e En İyi Film Oscar'ını kazandıracak yapım olacak. Oscar adaylarının resmi olarak açıklanacağı tarih 8 Şubat. Ödül töreni ise 27 Mart'ta düzenlenecek.

Beyazperde

BİZE ULAŞIN