Halle Berry, Efsanevi Aktör Sidney Poitier'i Onurlandırdı

Halle Berry, merhum efsanevi aktör Sidney Poitier'e saygı duruşunda bulundu.

Giriş Tarihi: 10.01.2022 12:41

Halle Berry, 13 Ocak'ta 94 yaşında vefat eden Sidney Poitier ile "onyıllık dostluğu" hakkında yürekten bir mesaj paylaştı. Poitier, birçok başarısı arasında, 1963 tarihli Lilies of the Field filmindeki performansıyla Sinema Filminde En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü alan ilk Siyah aktör olarak tarihe geçti.

55 yaşındaki oyuncu instagram hesabından Poitier'in elini tuttuğu bir fotoğraflar birlikte yaptığı paylaşımda;

Sidney Poitier "Life Beyonce Measure" adlı kitabında "Arkadaşlarım gittiğinde kendimden küçük bir parça kaybolur" diye yazmıştı. Sevgili Sidney, ruhumun muazzam bir kısmı senin gidişine ağlıyor. Bu gezegendeki doksan dört yılınızda, olağanüstü yeteneğinizle silinmez bir iz bıraktınız, Siyahların kim olduğumuzu tam olarak görmelerinin ve duymalarının yolunu açtınız. İkonik bir öncüydün; seninki iyi yaşanmış bir hayattı. Sana taparak büyüdüm ve seninle ilk tanıştığım günü hep hatırlayacağım. Hayatımda suskun kaldığım tek zaman bu! Orada oturdum, kelimelerim birbirine yapıştırılmıştı ve sen o zamanlar, takip eden onlarca yıllık arkadaşlığımız sırasında olacağın kadar zarif ve çekiciydin. Nur içinde yat sevgili Sidney. Sen bir erkeğin gerçek ölçüsüsün ve her zaman öyle kalacaksın." diye yazdı.

2010 yılında ortak bir Hollywood Reporter röportajında ikili, Berry'nin En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazanan ilk Siyah kadın olduğu 2002 Oscar'larını yansıttı. Poitier ayrıca o gece bir Onur Ödülü aldı ve tarihi galibiyet için oradaydı.

Berry, Oscar alma anını hakkında "Aklımı kaçırdım, yarı bilinçliydim" dedi. "Ama sanki Sidney balkonda olduğu için kafasına bir ışık yakmış gibiydi ve onu ayakta gördüm ve çok net bir anım var."

Poitier, "Çok mutlu oldum. Bunun ne kadar önemli bir an olduğunu anlamalısınız. Hepimiz hâlâ temel bir kabul arıyoruz" diye ekledi.

BİZE ULAŞIN