Oscar'ın Favorisi Drive My Car'dan Altyazılı Fragman

Japonya'nın Oscar temsilcisi olarak 2022 Oscar Ödülleri Kısa Listesi'ne giren Drive My Car, yılın favorisi olarak gösteriliyor.

Giriş Tarihi: 28.12.2021 13:02

Henüz adaylar bile açıklanmadı ama Oscar yarışında taşlar yerine oturmaya başladı. Eleştirmenler ve meslek birliklerinin seçimleri açıklandıkça Oscar yarışında hayli iddialı olduğu netleşen "Drive My Car"ın altyazılı fragmanı yayınladı.

Japonya'nın En İyi Uluslararası Film dalında Oscar temsilcisi olan yapım, Los Angeles Film Eleştirmenleri Birliği (LAFCA) tarafından En İyi Film ve En İyi Senaryo seçildi. 2020'de Güney Kore yapımı "Parazit"in hem En İyi Film hem de En İyi Uluslararası Film kategorisinde Oscar kazanarak gerçekleştirdiği başarıyı 2022'de Japonya'nın "Drive My Car" ile tekrarlaması mümkün görünüyor.

Ryûsuke Hamaguchi tarafından yönetilen ve Haruki Murakami'nin kısa öyküsünden uyarlanan Drive My Car'ın başrollerinde Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Masaki Okada yer alıyor.

Senaryosu Ryusuke Hamaguchi ve Takamasa Oe tarafından kaleme alınan Drive My Car, Hidetoshi Nishijima tarafından canlandırılan Yusuke Kafuku'nın karısının ortadan kaybolmasıyla birlikte yaşadıklarını anlatıyor. Oyuncu ve yönetmen olan Yusuke Kafuku'nın karısı Fukaku ile mutlu bir hayatı vardır. Ancak karısının ortadan kaybolmasıyla Yusuke'nin mutluluğu yarım kalır. Aradan geçen iki yılın ardından Yusuke, bir tiyatro festivalinde yönetmenlik görevini üstlenir ve bu yüzden Hiroşima'ya gider. Genç adam burada kendisine şoförlük yapması için görevlendirilen, fazla konuşmayan ve belki de onun görmezden geldiği şeyleri bilen genç bir kadın olan Misaki ile tanışır.

Drive My Car, ülkemizde 28 Ocak'ta vizyona girecek.

BİZE ULAŞIN