Yönetmen Jean-Marc Vallée Hayatını Kaybetti

'Dallas Buyers Club' ve 'Big Little Lies' gibi yapımların yönetmeni Kanadalı Jean-Marc Vallée 58 yaşında hayatını kaybetti.

Giriş Tarihi: 27.12.2021 10:36

Son olarak, başrolünde Amy Adams'ın yer aldığı ve sekiz dalda Emmy adayı olan HBO dizisi Sharp Objects'i yönetmen Kanadalı ünlü yönetmen Jean-Marc Vallée hayatını kaybetti. Kanada'da, Quebec şehrinin dışında yer alan kulübesinde ölü bulunan 58 yaşındaki yönetmenin ölüm nedeni henüz bilinmiyor.

1963 yılında Montreal'de doğan Jean-Marc Vallée, Quebec Üniversitesi'nde sinema eğitimi aldı ve kariyerine kısa filmler ve müzik videoları yöneterek başladı. 1995 ylında ilk uzun metrajlı filmi 'Liste Noire'yi yöneten Jean-Marc Vallée'nin imza attığı yapımların arasında C.R.A.Z.Y., The Young Victoria, Café de flore, Dallas Buyers Club, Wild, Demolition gibi filmlerin yanı sıra sekiz ayrı dalda Emmy ödülü kazanan Big Little Lies dizisi de yer alıyor. Yönetmenin son olarak isimsiz bir film projesinin hazırlığında olduğu biliniyordu.

Yapımcı ortağı Nathan Ross, Vallée'nin ölümünün ardından "Jean-Marc yaratıcılık, özgünlük ve farklı şeyler denemeyi temsil ediyordu. Gerçek bir sanatçı ve cömert, sevgi dolu bir adamdı. Onunla çalışan herkes, sahip olduğu yetenek ve vizyonu görmeden edemezdi. O benim için bir arkadaş, yaratıcı ortak ve bir ağabeydi. Maestro çok özlenecek, ama onun güzel stilini ve dünyayla paylaştığı etkileyici çalışmalarının yaşamaya devam edeceğini bilmek insanı rahatlatıyor." ifadesinde bulundu.

BİZE ULAŞIN