Dune'un Devam Filmi Kesinleşti

Warner Bros., vizyona girdiği günden bu yana dünyanın en çok konuşulan filmlerinden olan 'Dune: Çöl Gezegeni'nin devam filminin 2 yıl içinde sinemaseverlerle buluşacağını bildirdi.

Giriş Tarihi: 27.10.2021 17:13

Dünya çapında başarıya imza atan ve herkesin sinemalara yeniden taşınmasını sağlayan Dune'a devam filminin çekileceği resmiyet kazandı. Dune: Part II'nun geleceği Denis Villeneuve ve serinin başrol oyuncusu Timothee Chalamet tarafından onaylandı.

'Dune: İkinci Bölüm', 20 Ekim 2023'te vizyona girecek.

Dune'ın ilk filmi, beklentileri aşarak Kuzey Amerika'da bu hafta sonu 40.1 milyon dolar gişe yaptı; bu vesileyle bu yılki en büyük açılış haftasını yaşayan Warner Bros. filmi oldu. Film, dünya genelinde de 220 milyon dolar gişe yaptı.

Filmin aynı zamanda streaming servisi HBO Max'te yayımlanmasına rağmen sinemada bu kadar izlenmesi dikkat çekti. Filmin yapımcılığını üstlenen Legendary Entertainment yaptığı Twitter paylaşımında, "Bu daha başlangıç" yazdı.

Çöl Gezegeni filmi, izleyenleri Frank Herbert'ün yazarı olduğu serinin hayranlarını ve kitapları okumayanlar olarak ikiye ayırdı. Kitapların politik yönünü geride bırakmayı tercih eden Villeneuve'un, Dune'un muhteşem dünyasını görsel olarak tasvir etmeye ağırlık verdiği görülüyordu.

BİZE ULAŞIN