Mimari ve sanat bütünlüğü

Designsono’nun yaratıcısı Mimar Hasan Sefa Sofuoğlu, sadece yarattığı mekanlarla değil, enstalasyonlarıyla dikkat çekiyor.

Giriş Tarihi: 15.10.2021 16:03

İç mimariyle sanatı bir araya getiren Mimar Hasan Sefa Sofuoğlu, multidisipliner yaklaşımıyla yaşam alanlarına modern, fonksiyonel ve samimi bir dokunuş katıyor. İç mimarlık ve çevre tasarım lisans eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Avrupa'nın en prestijli 100 tasarım okulları arasında olan Domus Academy' de yüksek lisans eğitimini tamamlayan Sofuoğlu, kurucusu olduğu Designsono ile yaşanabilir ve zamansız atmosferler yaratıyor.


Projelerini ilk olarak kişileri yakından tanıyarak, karakterlerine, yaşam koşullarına, değerlerine odaklanarak, tasarlayan Sofuoğlu için en küçük detaylar bile çok önemli… Bu detaylar bazen kendi eserleri bile olabiliyor. Sadece yarattığı mekanlarla değil Sofuoğlu, yarattığı sanat eserleriyle de dikkatimizi çekiyor. Farklı materyaller kullanarak yaratılan tablo ve enstalasyonlarda, cesur ve özgür bir ruh ortaya çıkıyor. Hayatın içinden gelen materyaller, sıradışı ve çağrışımlara yol açacak sanat yapıtlarına dönüşüyor.

BİZE ULAŞIN