Adele Müziğe Dönüşünü Doğruladı ve Yeni Teklisini Duyurdu

Adele'den uzun zamandır beklenen yeni şarkı "Easy on Me" 15 Ekim'de geliyor.

Giriş Tarihi: 06.10.2021 11:21 Güncelleme Tarihi: 06.10.2021 11:22

İngiliz şarkıcı Adele sosyal medya hesabında, 2015 albümü 25'in ardından altı yıllık bir aradan sonra müziğe döndüğünü doğruladı. Büyük duyuru için Adele, 15 Ekim'de piyasaya sürülecek olan yeni single'ı "Easy on Me"nin yaklaşan müzik videosunun 20 saniyelik siyah beyaz bir klibini yayınladı. Tanıtım videosundada, Adele bir teyp kasetini (ne kadar eski!) arabasının müzik setine yerleştirir ve arabanın penceresinden düzinelerce nota sayfası uçarken, rahatlatıcı bir sürüşe çıkar.

Adele'nin yeni müziği, yıldızın eski kocası Simon Konecki'den 2019'da boşanmasının ardından gelen ilk çalışmayı oluşturuyor. Aynı zamanda dünya genelinde şehirlerde 30 numaralı şifreli reklam panolarının görünmeye başlamasından sonra geliyor. Adele, albümlerini kavramsallaştırdığı yaştan sonra isimlendirdi, önceki projeleri 19, 21 ve 25 olarak adlandırıldı. Diğer üç albümüne de 19, 21 ve 25 olmak üzere yaşını ad olarak veren Adele'nin dördüncü albümünün adının da 30 olacağı tahmin ediliyor.

21 albümüyle Yılın Albümü dahil olmak üzere 6 Grammy Ödülü kazanan Adele, böylece bir gecede en çok Grammy Ödülü kazanan kadın şarkıcı olarak Beyoncé ile eşit oldu. 21, ABD ve İngiltere albüm listelerinde en uzun süreli bir numarada kalan solo kadın albümü olarak müzik tarihine geçti.

21 ile Adele, Guinness Rekorlar Kitabı'na çok sayıda rekor ile giriş yaptı. İngiltere'de bir yıl içinde üç milyondan fazla kopya satan ilk sanatçı oldu.

Hello şarkısı, 2017 Grammy Ödülleri'nde "Yılın Kaydı", "Yılın Şarkısı" ve "En İyi Pop Solo Performansı" ödüllerini kazanırken; 25 albümü, "En İyi Pop Vokal Albümü" ödülünün yanında "Yılın Albümü" kategorisinde de Grammmy kazandı. Böylece Adele, 2012'de 21 albümüyle kazandığı ödülün ardından bu seneki zaferiyle Grammy Ödülleri tarihinde iki defa "Yılın Albümü" ödülünü kazanan ikinci kadın sanatçı oldu.

BİZE ULAŞIN