Scarlett Johansson ve Disney Anlaşmaya Vardı

Scarlett Johansson'ın kontratının ihlal edildiğini iddia ederek Disney’e karşı açtığı davada anlaşmaya varıldı.

Giriş Tarihi: 02.10.2021 12:35

Oyuncu Scarlett Johansson ile Disney arasındaki kontrat ihlali davasında anlaşmaya varıldı. Taraflar anlaşmanın detaylarına ilişkin bilgi paylaşmasa da, kaynaklar, uzlaşmanın stüdyo için 40 milyon dolardan fazlaya mal olduğunu belirtti.

Scarlett Johansson anlaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Disney ile olan farklılıklarımızı çözdüğümüz için mutluyum. Yıllar boyu birlikte yaptığımız işlerden inanılmaz derecede gurur duyuyorum ve ekiple olan yaratıcı ilişkimden de büyük keyif alıyorum. Önümüzdeki yıllarda da iş birliğimizi sürdürmek için sabırsızlanıyorum" ifadelerini kullandı.

JOHANSSON, DISNEY'İN YENİ PROJELERİNDE ÇALIŞACAK
Disney Stüdyoları Başkanı Alan Bergman da "Scarlett Johansson ile Black Widow konusunda karşılıklı anlaşmaya varabildiğimiz için çok mutluyum. Marvel Sinematik Evrenine yaptığı katkıları takdir ediyoruz ve Disney'in 'Tower of Terror' filmi de dahil olmak üzere bir dizi yeni projede birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz" dedi.

Johansson, "Black Widow" filminin vizyona girdiği gün Disney+'ta yayınlanması üzerine, kontratının ihlal edildiği gerekçesiyle Disney'e dava açmıştı.

COVİD-19 NEDENİYLE FİLM GÖSTERİME 1 YIL GECİKMELİ GİRDİ
Covid-19 nedeniyle bir yıldan fazla ertelenen "Black Widow", 9 Temmuz'da gösterime girdi. Bu sebeple Disney, diğer filmlerde olduğu gibi bu filmi de sinema salonları ile birlikte isteğe bağlı reklamsız yayın hizmeti Disney+ ve tiyatrolarda aynı anda gösterime soktu. Fakat ne bu plan değişikliği ne de elde edilen ek kazanç oyuncu kadrosuna bildirildi.

Bütçesinin 200 milyon dolar olduğu tahmin edilen film 320 milyon dolar kazanç sağladı. Fakat farklı platformlarda gösterime sokulması, oyuncuların bu tür kararlarda söz sahibi olmaması ve potansiyel kayıp gelirlerden faydalanamamaları nedeniyle tepki topladı. Bu tartışmaların hiçbiri Johansson'un davası kadar kamuoyuna yansımamıştı.

BİZE ULAŞIN