Frida Kahlo'nun Otoportresinin Rekor Kırması Bekleniyor

Alnının ortasında aldatan kocası Diego Rivera'yı gösteren hüzünlü bir Frida Kahlo otoportresinin, Latin Amerika sanatının bugüne kadar halka arz edilen en değerli eseri haline gelmesiyle müzayede rekorlarını kırması bekleniyor.

Giriş Tarihi: 23.09.2021 14:26

İngiltere merkezli Sotheby's Müzayede Evi, Frida Kahlo'nun "Diego y yo" (Diego ve ben) adlı 1949 yapımı tablosunun 30 milyon doları aşan bir tahminle satışa sunduğunu duyurdu.

Sotheby's Müzayede Evi, Frida Kahlo'nun otoportresinin rekor fiyata alıcı bulmasının beklendiğini açıkladı. Müzayede evi tarafından yapılan açıklamada, Frida Kahlo'nun kocası Diego Rivera'nın da yer aldığı bir otoportresinin New York'ta düzenlenen müzayede 30 milyon dolardan fazlaya satılmasının beklendiği aktarıldı.

1949'da yapılan "Diego y yo" (Diego ve ben) isimli otoportrenin, Kahlo'nun 2016'da satışa sunulan "Ormanda İki Çıplak" adlı eserinin 8 milyon dolarlık müzayede rekorunu kıracağı ifade edilen açıklamada, sanat eserinin kasım ayında yapılacak olan müzayedenin yıldızı olacağı belirtildi. "Diego y yo" en son 1990'da Sotheby's'de 1,4 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Tabloda, Rivera'nın yüzü Frida'nın alnında, kendine özgü kaşlarının ve birkaç damla gözyaşının döküldüğü koyu renk gözlerinin üzerinde resmedilmiş. Sotheby's'in kasım ayında New York'ta düzenleyeceği müzayeden önce ise tablo, 22-25 Ekim tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da sergilenecek.

BİZE ULAŞIN