Joel Coen’in Solo Filmi "Tragedy of Macbeth"in İlk Fragmanı

Coen kardeşlerden Joel Coen'in 'Macbeth' uyarlamasından ilk tanıtım yayınlandı.

Giriş Tarihi: 22.09.2021 16:18

Fargo, No Country for Old Men ve Inside Llewyn Davis gibi filmlerin yönetmeni ve kara komedi üstadları olarak bildiğimiz Coen Kardeşler'in yarısı Joel Coen'in, kardeşi Ethan Coen olmadan hem yazıp hem yönettiği ilk filmi The Tragedy of Macbeth'ten nihayet fragman yayınlandı.

William Shakespeare'in daha önce defalarca sahneye ve beyazperdeye uyarlanan unutulmaz eserinin bu yeni versiyonunun başrollerinde usta oyuncu Denzel Washington ve geçtiğimiz sene Nomadland filmindeki performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar kazanan Frances McDormand yer alıyor. Oyuncu kadrosunda bu iki usta isme Brendan Gleeson, Harry Melling, Ralph Ineson ve Corey Hawkins eşlik ediyor.

Macbeth, üç cadının bir gün İskoçya kralı olacağına dair kehanette bulunmasının ardından tahtı ele geçirmek için eşiyle birlikte krala karşı komplo kuran bir İskoç lordunun, hırsı tarafından yavaş yavaş tüketilmesini anlatıyor. Joel Coen'in bu klasik esere Coen Kardeşler'le özdeşleşen dokunuşu katması bekleniyor olsa da Coen'in açıklamaları bunun Shakespeare'in eserine büyük ölçüde sadık bir uyarlama olacağını gösteriyor. Zira Coen bunun sadık bir uyarlama olacağını ve eserdeki dilin yüzde 85'inin korunduğunu söylemişti.

BİZE ULAŞIN