Oscar'lı 'Baba' Bu Hafta İzleyicisiyle Buluşuyor

Anthony Hopkins ve Olivia Colman'ın başrolünde oynadığı Florian Zeller'in filmi "Baba" izleyici ile buluşacak.

Giriş Tarihi: 16.09.2021 15:53

"En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Uyarlama Senaryo" olmak üzere Oscar'da iki dalda ödül alan Florian Zeller'in filmi "Baba" Türkiye'deki sinema solanlarında izleyici ile buluşacak.

Anthony Hopkins, Olivia Colman, Imogen Poots, Rufus Sewell ve Olivia Williams'ın başrollerinde oynadığı film; yaşı ilerlemesi ve kızı Anne'nin ısrarlarına rağmen tek başına yaşamakta direnen Anthony'nin yaşlanma, demans gibi deneyimleri tecrübe edişini ele alıyor.

Filmin yönetmenlik koltuğunda ise Florian Zeller oturuyor. 83 yaşındaki Hopkins, 'The Father'la aldığı Oscar sayesinde bu ödülü alan en yaşlı kişi olarak da tarihe geçmişti.

'The Father', yaşlılıkta zihinsel bozulmayla ilgili çok az filmin bu şekilde ortaya çıkardığı bir şeyi yapıyor ve izleyiciyi aklını kaybeden birinin zihnine yerleştiriyor. Olumlu eleştiri ve övgüler de en çok bu yönden geldi.

The Father ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Anthony Hopkins, törene katılmamış ancak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında başta Akademi olmak üzere herkese teşekkür etmişti. Ayrıca Ma Rainey's Black Bottom ile aday gösterilen Chadwick Boseman'ı anarak onurlandırdı. İki oyuncu da En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alması eleştirmenler ve hayranlar tarafından destekleniyordu. Bu nedenle Hopkins'in alması, büyük bir şaşkınlık yaratmadı. Ama Boseman'ın son kez ödül alma hakkının elinden alınması hayal kırıklığı yarattı.

Hopkins konuşmasında şu sözleri sarf etti: "Günaydın, memleketim Wales'te bulunuyorum. 83 yaşımda bu ödülü almayı beklemiyordum. Gerçekten öyle ve Akademi'ye minnettarım, teşekkür ederim. Aramızdan çok erken ayrılan Chadwick Boseman'ı anmak istiyorum. Ve tekrardan hepinize teşekkür ederim. Çok ayrıcalıklı ve gururlu hissediyorum."

Anthony Hopkins'ten önce bugüne kadar ödül alan en yaşlı oyuncu Christopher Plummer olmuştu. Plummer, 82 yaşında Beginners filmiyle ödüle layık görülmüştü. 93. Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, Nomadland seçildi. En İyi Yönetmen Ödülü ise Nomadland'in yönetmeni Chloe Zhao'ya verildi ve yönetmen Oscar tarihinde bu kategoride seçilen ikinci kadın oldu.

BİZE ULAŞIN