İngiliz Hasta Dizi Oluyor

'The English Patient'ın (İngiliz Hasta) dizi uyarlaması geliyor.

Giriş Tarihi: 23.08.2021 10:27 Güncelleme Tarihi: 23.08.2021 10:28

BBC, Michael Ondaatje'nin The English Patient (İngiliz Hasta) adlı romanını TV dizisi haline getirmek için hazırlıklara başladı.

Roman daha önce 1996'da başrollerini Ralph Fiennes ve Kristin Scott Thomas'ın paylaştığı film ile beyazperdeye taşındı. Roman, II. Dünya Savaşı İtalya'sından Kuzey Afrika'nın savaş öncesi çöllerine kadar aşk, benlik ve savaşın öyküsünü anlatıyor.

Drama dizisi, Ondaatje'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında bir İtalyan villasında bir araya getirilen dört farklı insanı konu alan kitabının yeni bir yorumunu temsil edecek. Dizi, Anthony Minghella'nın yönettiği ve En İyi Film dahil dokuz Oscar kazanan 1996 yapımı filmin yeniden uyarlaması olmayacak.

1992'de yayınlanan kitabın konusu şu şekilde; 1944 yılının Ekim ayında İtalya'da, Kanada Fransız'ı bir hemşire olan Hana, ölmek üzere olan bir askere bakmak için gönüllü olur. Vücudunun her yeri yanıklar içinde ve hafızası gidip gelmekte olan askerin tek hatırladığı İngiliz olması ve bir karısı olduğudur. İkilinin izole hayatı bir başka Kanada Fransız'ı David Caravaggio'nun gelişiyle sarsılır, nitekim Caravaggio, İngiliz hastanın Almanlar'la iş birliği yapan bir casus olduğuna emindir.

BİZE ULAŞIN