Ressam Bob Ross'un Hayatı Belgesel Oldu

Ressam Bob Ross'u konu alan “Bob Ross: Küçük Mutlu Ağaçların Arasında Gizlenen İhanet ve Hırs” belgeseli, 25 Ağustos’ta Netflix'te gösterime girecek.

Giriş Tarihi: 19.08.2021 12:50

TRT'de yayınlanan "Resim Sevinci" programıyla Türkiye'de tanınan Bob Ross'un hayat hikayesi belgesel oldu. 'İsteyen herkese resim çizmeyi öğretebileceği' sloganıyla yola çıkan Bob Ross, TRT'de yayınlanan 'Resim Sevinci' programına 1983'de başladı.

Dünyanın en bilindik resim eğitmeni Bob Ross'un hayat hikâyesini anlatacak olan "Bob Ross: Küçük Mutlu Ağaçların Arasında Gizlenen İhanet ve Hırs" adlı belgesel, Netflix'te izleyiciyle buluşacak. 25 Ağustos'ta yayınlanacak olan belgeselden ilk tanıtım geldi.

Tanıtım videosunda "Bu filmin fragmanını yayınlamak isterdik ama yapamıyoruz. Neden mi? Cevabı 25 Ağustos'ta" sözlerine yer verildi ve Bob Ross'un resim yaparken çekilmiş bir fotoğrafı yer aldı.

Netflix Türkiye, paylaşımın altına not olarak, "O unutulmaz saçların, rahatlatıcı sesin ve nostaljik resimlerin ardında pek çok kişinin bilmediği bir gizem vardı." sözlerini yazdı. Bob Ross, 1983-1994 yılları arasında The Joy of Painting adlı prorgamda resim sanatını herkese sevdirdi ve pozitif konuşmalarıyla önemli bir fark yarattı.

BİZE ULAŞIN