Bullet Train İçin Brad Pitt'e 20 Milyon Dolar

Brad Pitt, yakında çıkacak olan aksiyon gerilim filmi Bullet Train'deki rolüyle 20 milyon dolar kazandı.

Giriş Tarihi: 19.08.2021 16:48

Brad Pitt, yakında çıkacak olan aksiyon gerilim filmi Bullet Train'deki rolüyle 20 milyon dolar kazandı. David Leitch'in yönettiği ve başrolünde Pitt'in yer aldığı Bullet Train, kendilerini Japonya'da aynı hızlı trende bulan ve tüm bireysel görevlerinin aslında bağlantılı olduğunu fark eden beş suikastçinin hikayesini anlatıyor. Filmde Pitt'in yanı sıra Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Zazie Beetz, Michael Shannon, Logan Lerman, Brian Tyree Henry ve Sandra Bullock yer alacak.



Film, Kotaro Isaka tarafından yazılan 2010 yılındaki beğenilen roman Maria Beetle'a dayanıyor. Dublör olarak kariyerine başlayan Leitch, en çok John Wick, Atomic Blonde ve Deadpool 2'deki çalışmalarıyla tanınıyor ve Bullet Train'de Pitt'le arasındaki ilk gerçek işbirliğini gerçekleştiriyor. Tabii Pitt'in Deadpool 2'deki küçük rolü sayılmazsa. Son zamanlarda kamera önü yerine kamera arkasındaki çalışmalarına daha fazla ilgi duyan Pitt'in, kendi dublörlerinin büyük çoğunluğunun yerine oynadığı bile söyleniyor. Bullet Train, Pitt'in 2014'teki Fury'den bu yana aksiyon odaklı bir filmdeki ilk başrolü olacak.

Variety'nin yakın tarihli bir raporunda, Pitt'e Bullet Train'deki başrolü için 20 milyon dolar ödendiği ortaya çıktı. Film başına 20 milyon dolar, Jim Carrey'in The Cable Guy'daki rolü için 20 milyon dolarlık maaş aldığı 1996'dan beri büyük yıldızlar için endüstri standardı oldu. Pitt'in Bullet Train için 20 milyon dolar kazanması, onu bu yıl için oyuncu maaş çekleri açısından paketin ortasında bir yere koyuyor. Onu geride bırakan isimler arasında Julia Roberts, Jennifer Lawrence, Mark Wahlberg, Leonardo DiCaprio, Denzel Washington, Will Smith, Dwayne Johnson ve Knives Out 2 ve 3 için yaptığı anlaşmayla 100 milyon dolarla listenin başında yer alan Daniel Craig bulunuyor.

Gişe rekorları kıran bir filmde büyük bir yıldız için 20 milyon dolarlık bir ödeme hala norm olsa da, sektör son yıllarda değişiyor ve oyunculara ödenen tutarlar dengesizliğini koruyor. Bu değişiklik büyük ölçüde Netflix ve Amazon gibi oyuncu ödemelerini, sinemalarda gösterime giren filmler için normal stüdyolardan farklı şekilde hesaplayan akış platformlarından kaynaklanıyor. Örneğin Netflix, oyunculara, film yalnızca sinemalarda gösterime girecekse, elde edecekleri tahmini gişe geliri için ödeme yapar. Pitt'in, Bullet Train için neden Dwayne Johnson'ın Red One için kazandığından daha az para kazandığını açıklayan yeni ödeme modeli tam olarak bu. Bullet Train'in yalnızca sinemalarda gösterime girmesi beklendiğinden, Pitt'in maaşı, gişe performansından kazanacağı ek geliri etkilemeyecektir.

BİZE ULAŞIN