Ridley Scott, Venedik Film Festivali'nde Onur Ödülü Alacak

İngiliz yönetmen, Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer ve Ben Affleck'in başrollerini paylaştığı yeni filmi “The Last Duel”in gösteriminden önce Cartier tarafından takdim edilen onur ödülünü alacak.

Giriş Tarihi: 12.08.2021 14:06

İngiliz yönetmen ve yapımcı Ridley Scott, 1-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 78. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde ana sponsor olan Cartier'in Glory to the Filmmaker olarak takdim edilen Onur Ödülü'nün sahibi olacak.

Çağdaş filme özgün katkılarda bulunmuş bir kişiliğe adanan ödül, 10 Eylül akşamı Palazzo del Cinema'nın Sala Grande mekanında, Scott'ın yeni filmi "The Last Duel"in gösteriminden önce düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.

Yarışma dışı prömiyer yapan The Last Duel, 14. yüzyıl Fransa'sında geçen bir ihanet ve intikam hikayesine odaklanıyor. Filmin oyuncu kadrosundaMatt Damon, Adam Driver, Jodie Comer ve Ben Affleck yer alıyor.

Ödül, Cartier'in bu yılki festival sponsorluğunun bir parçası. Bildirildiği gibi, Fransız mücevher markası La Biennale di Venezia ile ortaklık kurarak bu yıl başlayacak etkinliğin ana sponsoru oldu ve çağdaş film oluşumunun desteklenmesine ortak katkıda bulundu.

Cartier'in Pazarlama Direktörü Arnaud Carrez, "Cartier Glory to the Filmmaker Ödülü'nün bu ilk baskısı için, Cartier, Ridley Scott'ın olağanüstü çalışmasına, yeteneğine ve özellikle çağdaş film endüstrisine özgün katkısına saygılarını sunmak üzere Venedik Film Festivali'ne katılmaktan gurur duyuyor" dedi.

Yönetmen yaptığı açıklamada, "70'lerden bu yana sinema dünyasını yapımlarıyla zenginleştirdiğini ve çağdaş sanatsal yaratımın tartışmasız bir dayanağı haline geldiğini" sözlerine ekledi.

Ridley Scott son olarak Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino ve Jared Leto gibi isimlerin yer aldığı House of Gucci filmini tamamladı.

BİZE ULAŞIN