78. Venedik Film Festivali'nde Gösterilecek Filmler Açıklandı

Cannes Film Festivali bitti, sıra Venedik Film Festivali'nde.

Giriş Tarihi: 28.07.2021 15:20

1-11 Eylül tarihleri arasında bu yıl 78.si düzenlenecek olan Venedik Film Festivali'nin programı belli oldu. Roberto Benigni ve Jamie Lee Curtis'in Yaşam Boyu Başarı Ödülü alacağı festivalin açılışını Pedro Almodóvar'la Penélope Cruz'un yeniden buluştuğu "Madres Paralelas" (Parallel Mothers) filmi yapacak.

Festivalin eylül ayında düzenlenmesinin avantajı olan sinema sezonunun açılışını yapma geleneği bu yılki programda yarışma dışı gösterimlerde ön planda. Popüler İngiliz yönetmen Edgar Wright, merakla beklenen "Last Night in Soho"yu Venedik'te yarışma dışı sunacak. Usta sinemacı Ridley Scott'ın Adam Driver, Matt Damon ve Ben Affleck gibi yıldız oyuncuların yer aldığı dönem filmi "The Last Duel" da Venedik'te yarışma dışı bölümde dünya prömiyerini yapacak. Geçen aylarda açıklandığı gibi Denis Villeneuve'ün "Dune"u da Venedik'te yarışma dışı gösterilecek ve merakla beklenen bir yapım.

DÜNYA PRÖMİYERİNİ VENEDİK'TE YAPACAK OLAN FİLMLER
Festivalde dünya prömiyerini yapacak filmler arasında Denis Villeneuve imzalı "Dune", Pablo Larraín imzalı "Spencer", Jane Campion imzalı "The Power of the Dog", Edgar Wright imzalı "Last Night in Soho", Ridley Scott imzalı "The Last Duel" ve Maggie Gyllenhaal imzalı "The Lost Daughter" yer alıyor.

Yarışmada yer alan ve heyecanla beklenen filmlerden biri Şilili yıldız yönetmen Pablo Larrain'in Prenses Diana'yı Kristen Stewart'ın canlandırdığı biyografi filmi "Spencer".

Bir önceki filmi "The Bad Batch" ile Venedik takipçilerini ikiye bölen yönetmen Ana Lily Amirpour da yeni filmi "Mona Lisa and the Blood Moon" ile yarışmada yer alıyor.

Yeni Zelandalı usta sinemacı Jane Campion, başrollerinde Kirsten Dunst ve Benedict Cumberbatch'in yer aldığı edebiyat uyarlaması "The Power of the Dog" ile yarışmanın yıldız isimlerinden.

Geçen hafta sonlanan Cannes jürisinde yer alan ABD'li oyuncu Maggie Gyllenhaal da ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu ve başrolünü Olivia Colman'a emanet ettiği "The Lost Daughter"ı Venedik'te sunacak.

Usta yönetmen Paul Schrader da festivalde Oscar Isaac'in başrolünde yer aldığı yeni filmi "The Card Counter" ile yarışacak.

Jüri başkanlığını "Parazit"in Oscarlı yönetmeni Bong Joon Ho'nun üstleneceği yarışma jürisinde geçen yıl "Nomadland" ile Altın Aslan'a uzanan Chloe Zhao da bulunuyor.

BİZE ULAŞIN