Bong Joon Ho Parasite Dizisi Hakkında Konuştu

Parasite filminin dizisi hakkında konuşan yönetmen Bong Joon Ho, "Dizi bir kara komedi olacak" dedi.

Giriş Tarihi: 09.07.2021 11:13

Parasite filmiyle 6 dalda Oscar kazanan Güney Koreli yönetmen Bong Joon Ho, "Parasite" dizisini hayata geçirmek için Adam McKay ile bir çalışma yürütüyor.

Ünlü yönetmen, "Parasite, her yerde var olan bir sorun olarak zengin ve fakir aileleri konu edinen bir film. Televizyon dizisi ise umuyorum ki dahiyane olacak. Adam McKay ile birlikte çalışıyorum ve o senaryo ile ilgileniyor. Diziyi Amerika'da çekeceğiz. Konu Fransa'da ve başka yerlerde devam edecek. Birçoğumuz zengin olmayı isteriz. Ama esasen hepimizin içinde fakir olma korkusu var. Parasite'ın HBO adaptasyonuna dahil oldum. Dizi bir kara komedi olacak."

Güney Kore yapımı Parasite filmi En İyi Film Oscarı kazanan İngilizce olmayan ilk film olma başarısını da elde etti. Bu başarısını gişeye de taşıyan film, dünya genelinde 250 milyon dolardan fazla hasılata ulaştı.

Bong Joon-ho Parasite'ı ilk olarak bir tiyatro oyunu olarak düşünmüş. Ancak sahnelerdeki replikler, yönetmeni olabilecek kamera açıları ve pozisyonları hakkında düşünmeye itmiş. Bong Joon-ho, bundan sonra bu hikâyeyi film olarak çekmeye karar vermiş. Başarılı yönetmen tiyatro oyunu yazmak için yola çıksa da yazmayı bitirdiğinde elinde bir film senaryosu olduğunu söylüyor.

Oscar, BAFTA, Altın Küre gibi popüler ödüllerin yanında uluslararası çapta toplam 265 ödül, 228 de adaylık kazanan film, tüm dünyada sinemaseverler tarafından ilgiyle karşışandı ve küresel çapta önemli gişe başarısı elde etti. Film, dünya genelinde 257 milyon dolar gişe hasılatına ulaştı. Türkiye'de ise toplam 21 hafta vizyonda kalan yapım 424.773 seyirciye ulaştı.

BİZE ULAŞIN