Tod's, Colosseum Restorasyonunun 2. Aşamasını Tamamladı

Tod's Group, Roma ve İtalyan tarihinin sembolü, uluslararası üne sahip Kolezyum’un (Colosseum) restorasyonuna katılmaktan ve geri kazandırılmasında aldığı sorumluluktan gurur duyduğunu açıkladı. İkinci aşaması sona eren proje, ikonik anıtın tarihine ve onarımına duyulan sembolik güvene övgü niteliği taşıyor.

Giriş Tarihi: 29.06.2021 14:06

Roma Arkeolojik Alan ve Ostia Antica Yönetimi tarafından Roma Arkeolojik Miras İdaresi ile mutabakata varılarak geliştirilen Kolezyum'un restorasyon projesi, Tod's Group'un desteğiyle hayata geçirildi.

Çalışmadan sorumlu özerk kurum Colosseum Arkeolojik Parkı'nın gözetiminde Aralık 2018'de başlayan projenin ikinci aşaması, amfi tiyatronun arenanın altında kalan kısmına denk gelen, Kolezyum'un yeraltı geçitlerini kapsıyor. Çalışmalar kapsamında Kolezyum'a 160 metre uzunluğunda bir yürüyüş yolu yapılarak, anıtın daha önce hiç ulaşılamayan bir bölümü ziyaretçilere açıldı.

Eski zamanlarda seyirciler tarafından görünmeyen bu bölümün restorasyonunda arkeologlar, restoratörler, mimarlar, mühendisler, topograflar ve inşaat işçilerinin dahil olduğu 80'den fazla kişi görev aldı. Şantiye kurulumundan 781 gün sonra ve 55.700 saati aşkın çalışmanın ardından, toplam 15.000 m2'lik bir alan eski ihtişamlı günlerine kavuştu.

Kolezyum'un 2016 yılında tamamlanan dış cephe restorasyonuna verdiği desteğin devamı olan bu ikinci aşama, Tod's Group'un Dünya Mirası alanına olan adanmışlığını gösteriyor. Proje, Kolezyum'un ikinci seviyesindeki galerilerinin restorasyonu ve teknik uygulamanın optimizasyonu ile devam edecek. Mola alanları Kolezyum'un dış alanına taşınarak, ziyaretçilerin daha rahat bir şekilde erişimi sağlanacak.

BİZE ULAŞIN