Tasarım finalistleri belli oldu

Dünyanın en prestijli tasarım yarışması Uluslararası Woolmark Ödülü’nün 2021 finalistleri belli oldu.

Giriş Tarihi: 08.06.2021 16:43 Güncelleme Tarihi: 08.06.2021 16:48

Dünyanın önde gelen tasarımcılarının keşfedilmesini sağlayan, aynı zamanda eşsiz bir yetenek geliştirme programı sunan Uluslararası Woolmark Ödülleri'nin 2021 finalistleri bellli oldu.

Kazanan altı finalist; Bethany Williams-UK, Casablanca-Fransa, Kenneth Ize-Nijerya, Lecavalier-Kanada, Matty Bovan-UK, Thebe Magugu-Güney Afrika olarak açıklandı.

Finalistler sürdürülebilirlik prensibiyle tedarik zincirlerinin her aşamasında şeffaflığı vurgulayan bir merinos yün koleksiyonu hazırlayacak. 2021 yılının teması "Less Is More". Gelişmekte olan tasarımcı işletmelerinin temel taşı olan yavaş ve sorumlu bir şekilde üretime ve işçiliğe vurgu yaparak hazırlayacakları koleksiyonlarında her bir merinos yün giysisinin bir hikayesi olacak.

Uluslararası Woolmark Ödülü, dünyanın en iyi gelişmekte olan tasarımcılarını kutlayan ve onlara endüstri uzmanlarından sürekli danışmanlık sağlayan eşsiz bir yetenek geliştirme programıdır. Yarışmanın kazananı çalışmasını sürdürmesi ve geliştirmesi için 200.000 Avusturalya Doları kazanıyor. Karl Lagerfeld İnovasyon Ödülü de verilen yarışmada, ödülün kazananı ayrıca 100.000 Avustralya Doları alıyor. Bu yıl ilk kez Woolmark Tedarik Zinciri Ödülü'nün tanıtımı da yapılacak. Yarışmacılar ödül alan koleksiyonları için Woolmark sertifikası alıyor ve koleksiyonlarını dünyanın en prestijli mağaza ve butiklerinde satışa sunma fırsatı buluyor.

BİZE ULAŞIN