Carey Mulligan ve Zoe Kazan 'She Said' Filminin Başrolünde

Carey Mulligan ve Zoe Kazan, She Said Filminde Harvey Weinstein’ın cinsel taciz skandalını ortaya çıkaran gazetecileri canlandıracak.

Giriş Tarihi: 08.06.2021 13:08 Güncelleme Tarihi: 08.06.2021 13:14

New York Times muhabirlerinin Harvey Weinstein'ın onlarca yıldır sürdürdüğü cinsel istismarı nasıl ifşa ettiğini ayrıntılarıyla anlatan She Said, beyaz perdeye doğru ilerliyor.

Deadline'a konuşan kaynaklar, Universal Pictures'ın kurgusal olmayan en çok satan kitabı bir dramaya uyarladığını bildiriyor. Carey Mulligan ve Zoe Kazan, 2017'de çığır açan Harvey Weinstein soruşturmasını başlatan gazeteciler Megan Twohey ve Jodi Kantor'u birlikte oynamak için görüşmelerde bulunuyorlar. Film, Maria Schrader tarafından yönetilecek ve Oscar ödüllü senarist Rebecca Lenkiewicz tarafından yazılacak.

Hollywood aktörü Brad Pitt'in sahip olduğu Plan B isimli yapım şirketi ile Annapurna Pictures "She Said" filminin yapımcılığını üstleniyor. Başta Weinstein olmak üzere Hollywood'daki taciz ve cinsiyet eşitsizliğini gözler önüne süren haberleriyle Pulitzer ödülü kazanan New York Times gazetecileri Jodi Kandor ve Meghan Twohey'in skandalı ortaya çıkarırken yaşadıkları habercilik deneyimini beyaz perdeye aktarılacak.

Kantor ve Twohey'in ödüllü haber dizisi geçen ayın ekim ayında yayımlanmış ve Hollywood ve gösteri dünyasının diğer alanlarından taciz ve cinsiyet eşitsizliğine karşı ortaya çıkan #MeToo ve #Time'sUp akımlarının ortaya çıkmasında rol oynamıştı.

İkilinin kaleme aldığı She Said: Breaking The Sexual Harassment Story That Helped Ignite A Movement isimli kitap ise Harvey Weinstein'ın işlediği cinsel saldırı suçlarını bizlere olanca çıplaklığıyla anlatıyor.

BİZE ULAŞIN